Hlavní obsah

Chyba v přesilovce nás stála vítězství, myslí Hašek

DETROIT/PRAHA

Díky třem gólům v závěrečných deseti minutách zvítězil domácí Anaheim nad Detroitem, jehož svatyni znovu hájil Dominik Hašek. Český gólman čelil 28 střelám a připsal si i asistenci. Na výhru to nestačilo a obhájci Stanley Cupu zvítězili 6:3. "Padesát minut jsme tvrdě makali, ale chyba v přesilovce nás stála vítězství," soudil po zápase Hašek.

Článek

Rudá křídla držela s obhájcem Stanley Cupu z Anaheimu krok padesát minut. Detroit se vzchopil, ale vyprodaná Honda Center v Kalifornii se nakonec z výhry radovala. "Ačkoli do zápasu s námi nedali mnoho branek, dnes to přišlo a dostali jsme od nich šestku," řekl po pondělním zápase strůjce zlaté olympijské madaile z Nagana Dominik Hašek pro Freep.com.

Red Wings po první dvacetiminutovce prohrávaly o jednu a v průběhu druhého dějství již o dvě branky, ale v rozmezí dvou minut dokázala Křídla srovnat. Góly Zetterberga a Rafalskiho tak znamenaly, že do poslední třetiny se šlo za stavu 3:3. "To je přesně to, co jsme čekali, nic nás dnes nepřekvapilo. Jsou silovým mužstvem a mají dobrou obranu i útok," ocitovaly Haškova slova internetové stránky Espn.com.

"Do hry jsme se vrátili ve druhé třetině. Na konci utkání, kdy jsme měli šanci dokonat obrat, jsme naneštěstí branku inasovali." Haškova slova potvrdili Kačeři ve 49. minutě, kdy putoval za katr domácí Perry, ale místo obléhání Bryzgalovy brány se prosadil anaheimský Pahlsson a rozvlnil síť za českým brankářem. "Padesát minut jsme hráli rovnocennou partii a skutečně tvrdě makali, ale bohužel jsme deset minut před koncem udělali hrubku," dodal závěrem Hašek, jenž kryl celkem 23 střel.

Reklama

Související témata: