Hlavní obsah

Mezi zájemce o Forsberga se zařadil i Dallas

DALLAS

Další z mnoha zájemců krouží kolem nejatraktivnější možné posily hokejové NHL. Se švédskou hvězdou Peterem Forsbergem zahájili námluvy také funkcionáři týmu Dallas Stars. Ti se s veleúspěšným hráčem setkali při víkendové návštěvě Švédska, kde se momentálně Forsberg připravuje a zvažuje varianty pro možné pokračování své kariéry.

Článek

"Stejně jako mnoho jiných týmů v NHL i my věříme, že je Peter stále skvělý hráč. A když už jsme byli ve Švédsku, tak jsme neváhali využít možnosti se s ním setkat. Příjemně jsme si popovídali," prozradil generální manažer Dallasu Doug Armstrong. Původně jeli s Brettem Hullem, nyní asistentem Stars pro hokejové operace, do Švédska jen na setkání s novým skautem klubu pro tuto severskou zemi.

Čtyřiatřicetiletý Forsberg má statut volného hráče a dává se v domovské zemi dohromady po operacích kotníku a kýly. Zdravotní problémy sužují hvězdného útočníka takřka celou kariéru, proto nyní důkladně zvažuje, zda bude ještě v hokejové kariéře pokračovat. V případě pokračování však připadají v úvahu jen dvě varianty - NHL nebo švédská Elitserien.

Zatím se stále nerozhodl 

"Zatím jsem se nerozhodl, zda budu vůbec pokračovat. Takže nemohu říci, kde bych mohl hrát," odpověděl Forsberg švédskému deníku Aftonbladet na dotaz o jeho další hokejové budoucnosti. V loňské sezóně NHL odehrál vinou zranění v dresu Philadelphie a Nashvillu jen 55 utkání základní části.

Forsberg byl v letech 1998, 1999, a 2003 zvolen nejlepším středním útočníkem NHL a na kontě má i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče. Oficiálně o jeho služby projevili vážný zájem jeho bývalí zaměstnavatelé Colorado a Philadelphia, ale údajně se na jeho situaci informovalo už přes dvacet z třiceti týmů NHL. Posledním je Dallas, který by mu mohl nabídnout smlouvu na 2,5 miliónu dolarů. Právě tolik je totiž klubová rezerva do platového stropu, který letos činí 50,3 miliónu dolarů.

Reklama

Související témata: