Hlavní obsah

Bez Vokouna bychom dostali nášup, vysekl poklonu Jokinen

FLORIDA

Tomáš Vokoun kryl v zápase hokejové NHL na ledě Montrealu 36 střel a stal se klíčem k úspěchu hostujících Panterů. Hosté srovnali stav až jedenáct sekund před koncem třetí třetiny, v nájezdech se pak radovalo mužstvo s českým reprezentantem v brance. Jednatřicetiletý Vokoun postupně zneškodnil nájezdy Higginse, Koiva i Kovaljova.

Článek

"Ve hře jsme zůstali jen díky našemu brankáři," vysekl po zápase poklonu Vokounovi jeho spoluhráč Nathan Horton. "Chytal neuvěřitelně a dal nám tak šanci srovnat stav utkání," dodal pro oficiální stránky klubu dvaadvacetiletý forvard, jenž jedenáct sekund před koncem třetí třetiny poslal Pantery do prodloužení.

V loterii zvané samostatné nájezdy uspěli hosté díky přesné trefě Jozefa Stumpela. Na Vokounovi si postupně vylámali zuby Chris Higgins, Saku Koivu a Alex Kovaljov. "Hokej je týmový sport, někdy pomůžete týmu Vy, jindy pomůže tým Vám," řekl po utkání strážce floridské svatyně.

Vokoun inkasoval pouze z hole Kovaljova v úvodu první dvacetiminutovky. Ve zbylém průběhu zápasu již na českého brankáře nikdo z forvardů Canadiens nevyzrál. "Bez Vokouna to mohlo být po dvou třetinách deset nula," chválil muže v panteří masce kapitán Floridy Olli Jokinen. Finský forvard odehrál v Bell Center v Montrealu svůj 300. zápas za sebou v základní části a vyrovnal tak klubový rekord Róberta Švehly.

Reklama

Související témata: