Hlavní obsah

Eliáš asistoval u vítězného gólu New Jersey

NEW YORK

Hokejisté New Jersey zvítězili ve středečním utkání NHL na ledě Pittsburghu 5:4. Asistenci u vítězné branky si připsal český útočník Patrik Eliáš, v dresu Penguins zaznamenal jednu přihrávku také Petr Sýkora.

Článek

Devils odstartovali duel v Pittsburghu ve velkém stylu a během deseti minut si vypracovali dvoubrankový náskok. Domácím se podařilo ještě do přestávky srovnat a pouhých 52 sekund po začátku druhé třetiny šli dokonce do vedení. Dva přesilovkové góly Travise Zajace strhly vedení opět na stranu hostů, před koncem prostřední části bylo ale opět srovnáno po zásahu Malkina. Rozhodující gól si nakonec v 51. minutě připsal s Eliášovou asistencí Arron Asham.

Hokejisté New Jersey tak pokračují v divokých výsledcích a po vítězstvích 6:5 a 5:4 vstřelili opět alespoň pět branek, čtyřikrát ale inkasovali. "Takové výsledky k nám úplně nepasují, co ale naděláme. Máme teď poněkud divočejší období, ale dva body jsou dva body," podotkl gólman Devils Martin Brodeur.

Novotného gól vítězný nebyl

Svůj první gól za Columbus vstřelil Jiří Novotný a v duelu s Dallasem přispěl svému týmu k zisku jednoho bodu. Blue Jackets nakonec před historicky nejmenší domácí návštěvou v základní části NHL prohráli 2:3 po samostatných nájezdech, když jediným úspěšným střelcem byl Jussi Jokinen.

"Neudrželi jsme koncentraci až do závěrečné sirény, a to nás stálo vítězství," litoval kouč Columbusu Ken Hitchcock, jehož svěřenci dovolili soupeři 71 sekund před koncem třetí třetiny vyrovnat. "Na druhou stranu jsme měli již v první polovině utkání řadu šancí, které jsme neproměnili, a to se nám vymstilo," dodal.

Ručinský pomohl k vítězství v Chicagu 

V duelu Chicaga se St. Louis přispěl jednou asistencí k vítězství hostujících Blues Martin Ručinský. Hráči St. Louis si dokázali během úvodních sedmi minut vypracovat dvoubrankový náskok, domácí ještě v první třetině snížili zásluhou Jasona Williamse, po polovině utkání ale zpečetil konečný výsledek Keith Tkachuk.

"Bohužel hrajeme soutěž, kde se špatný začátek nepromíjí. Nemůžu hráčům upřít snahu, na ledě bylo k vidění hodně povedených akcí, ale jak jednou prohráváte o dvě branky, už se těžko vracíte zpět do zápasu," komentoval porážku kouč Chicaga Denis Savard.

Jediný tým, který ve středu využil domácího prostředí, byl Anaheim. Ducks přehráli Nashville, když vítězný gól zařídil v úvodu poslední třetiny svou premiérovou brankou v NHL Petteri Wirtanen a na konečných 3:1 upravil svou první trefou v zámořské soutěži další z mladíků Andrew Miller. "Je hezké radovat se spolu s mladými z premiérových branek," vyprávěl po utkání spokojený trenér Anaheimu Randy Carlyle.

Columbus - Dallas 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 2. Nash, 49. Novotný - 4. a rozh. nájezd J. Jokinen, 59. Morrow. Zásahy brankářů: Norrena 30/2- Smith 35/2. Diváci: 11 820.
Anaheim - Nashville 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky: 20. Perry, 45. Wirtanen, 53. Miller - 43. Sutter. Zásahy brankářů: Giguere 29/1- Mason 31/3. Diváci: 17 174.
Chicago - St. Louis 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Branky: 14. Jason Williams - 3. Kariya, 7. Salvador (Ručinský), 26. Tkachuk. Zásahy brankářů: Chabibulin 26/3- Legace 29/1. Diváci: 10 002.
Pittsburgh - New Jersey 4:5 (2:2, 2:2, 0:1)
Branky: 16. Talbot, 18. Roberts (Sýkora), 21. Gončar, 39. Malkin - 27. a 35. Zajac, 7. Pandolfo, 10. Madden, 51. Asham (Eliáš). Zásahy brankářů: Fleury 35/5- Brodeur 30/4. Diváci: 16 990.

Reklama

Související témata: