Hlavní obsah

Vokoun si vymkl kotník a doufá, že bude do neděle v pořádku

Český hokejový brankář Tomáš Vokoun po čtvrtečním předzápasovém tréninku v Torontu přenechal své místo v bráně kolegovi Andersonovi. "Vymknul jsem si kotník. Doufám, že už budu v neděli v pořádku," přála si jednička v brance Panters bezprostředně po zápase, který hosté z Floridy na ledě Toronta prohráli o jednu branku.

Článek

Tomáš Vokoun, jenž bez zdravotních problémů odchytá za sezónu 70 utkání, nevynechá rovněž žádný trénink, natožpak celý zápas, ke čtvrtečnímu zápasu vůbec nenastoupil. Všichni, kdo se tedy v Air Canada Center těšili na českou brankářskou školu, byli zklamáni. "Trochu jsem si vymkl kotník. Je lehce naražený a dost to bolelo. Doufám, že v neděli už budu moci znovu bruslit," řekl gólman, jenž v úterním zápase proti Montrealu vychytal Panterům na nájezdy dva body.

Právě ve třetí třetině úterního střetnutí na ledě Montrealu se Vokoun zranil poté, co přes něj přepadli jeden z beků Canadiens a floridský Van Ryn. "Byl jsem v rozkleku s nohama pod tělem a oni přes mě přepadli a nějakým způsobem zkřípli nohu," líčil své zranění pro internetový deník Palm Beach Post. "Neviděl jsem je přijíždět, soustředil jsme se na puk," litoval Vokoun. "Bránkáři to mají zvlášt těžké, jelikož neustále stojí na nohou a ohýbají kolena," dodal.

Voukoun, jenž nebyl na bruslích od úterního vítězství, pochopitelně zažíval před středečním rozbruslením rozporuplné pocity. "Nechce se vám mimo hru a oslabit tým. Ať budu chybět dva dny nebo dva týdny, chystám se dělat vše, co mi trenéři doporučí. Samozřejmě jako hráč chcete hrát a pomoci, ale je lepší poslechnout rady odobrníků," uvědomuje si letní posila Floridy.

Reklama

Související témata: