Hlavní obsah

Krajíček přispěl přihrávkou k výhře Vancouveru

Hokejisté Vancouveru zvítězili v nedělním utkání NHL na ledě Columbusu 4:1. Jednou asistencí se na výhře podílel obránce Lukáš Krajíček, který připravil druhý gól. Přihrávku u jediné branky Blue Jackets zaznamenal David Výborný.

Článek

Hokejisté Vancouveru si v Ohiu proti Columbusu vytvořili rozhodující náskok v úvodní dvacetiminutovce. Nejprve v 6. minutě otevřel gólový účet zápasu Ryan Kesler a o sedm minut později na něj navázal jeho spoluhráč Bieksa. U druhé branky se podílel asistencí český obránce Lukáš Krajíček.

V prostředním dějství hostující hráči prakticky neohrozili gólmana Bule Jackets Leclaira. Zdramatizovat utkání se podařilo Ricku Nashovi v přesilové hře domácích, ve které figuroval rovněž David Výborný.  Ze strany Columbusu to však bylo vše, přestože domácí vyslali 36 střel na brankáře Canucks, Sanforda.

Trápení domácích definitivně ukončili Canucks dvěma přesnými trefami v poslední třetině. Ryan Kesler zakončil gólový účet a připsal si v zápase dva góly. Přesto nebyl útočník Vancouveru s utkáním spokojen. „Měli jsme vyhrát dva zápasy před tím. Myslím, že tím jak jsme dnes hráli, jsme si nezasloužili zvítězit,“ řekl.

Rozhodující úder zasadil Koivu

V druhém nedělním střetnutí byl domácí tým úspěšnější. Na úvodní gól čekali diváci v Minnesotě do 26. minuty. Skóre načal Mark Parrish a o dvě minuty později zvýšil na rozdíl dvou gólů domácí Brian Rolston. Na oba přesné zásahy přihrával slovenský forvard Demitra. Colorado nesložilo zbraně a dvěma slepenými brankami v rozmezí dvou minut vyrovnalo. Neprve snížil po asistenci Svatoše v přesilové hře Arnason a ve 14. minutě vyrovnal Brunette.

Rozhodují úder zasadili domácí Divočáci v 57. minutě. O dvou bodech rozhodl Mikko Koivu. Minnesota zažívá velmi podařený start do sezóny, když má na svém kontě sedm vítězství z osmi zápasů. V týmu Avalanche opět chyběl Milan Hejduk, kterého stále trápí bolavá záda.

Minnesota - Colorado 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)
Branky: 26. Parrish, 28. Rolston, 57. M. Koivu - 32. Arnason, 34. Brunette. Zásahy brankářů: Backström 31/2 - Budaj 32/3. Diváci: 18 568.
Columbus - Vancouver 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 23. Nash (Výborný) - 6. a 59. Kesler, 14. Bieksa (Krajíček), 49. Näslund. Zásahy brankářů: Leclaire 18/3 - Sanford 36/1. Diváci: 12 667.

Reklama