Hlavní obsah

Byl to Michálkův zatím nejlepší zápas, uvedl kouč San Jose

Český hokejový útočník Milan Michálek se na pondělní výhře San Jose podepsal v Calgary dvěma góly. Nejprve zvýšil v oslabení náskok Žraloků a v poslední třetině završil čtyřgólovou nadílku pro domácí Plameny. „Dal branky, padal do střel, hrál skutečně velmi dobře, byl to letos jeho zatím nejlepší zápas,“ citovalo kouče Sharks ESPN.

Článek

Michálkův první gól v utkání po nahrávce Roenicka zpoza branky byl zároveň jeho šestým v letošní sezóně. Trenér Žraloků Ron Wilson doufá, že se jindřichohradecký rodák po pondělním vítězném tažení chytne. "Dal góly, padal do střel, stavěl jsem ho do přesilovek a on se odvděčil výbornou hrou. Hrál skutečně velmi dobře," pochválil Wilson bývalého hráče Českých Budějovic.

"Calgary má doma vynikající přesilové hry a druhý gól v jejich početní výhodě byl klíčový, to je zlomilo," uvědomoval si Michálek důležitost branky na 2:0 pro svůj tým v početní nevýhodě. Útočník San Jose ujel v oslabení po pravé straně a z kruhů vyzkoušel pozornost Kiprusoffa. Brankář Calgary jeho střelu pouze vyrazil a Michálek tak mohl po dorážce slavit svůj první zámořský gól v oslabení.

Útočník Sharks si z pěti střel na branku připsal dva přesné zásahy, když na začátku třetího dějství definitivně zhasl calgarský plamen. "Byl to jednoduše jeho zatím nejlepší zápas v sezóně,“ vyzdvihl Michálkův výkon trenér Wilson.

Reklama