Hlavní obsah

Hašek má zraněnou kyčel, ale nejde prý o nic vážného

DETROIT

Český brankář Dominik Hašek bude nějakou dobu chybět hokejistům Detroitu v NHL. Dvaačtyřicetiletá opora Red Wings má problémy s kyčlí, ale podle generálního manažera Kena Hollanda se nejedná o nic vážného. V pátečním utkání proti San Jose bude hájit branku Detroitu Chris Osgood a z farmy v Grand Rapids byl povolán Jimmy Howard.

Článek

"Nějakou dobu jeho potíže trvají a Dom se jich chce zbavit. Je začátek sezóny, dáme mu pár dní na odpočinek a doufejme, že to pomůže," řekl Holland zámořským médiím. "Nemyslíme si, že je to něco vážného. Dominik jen říkal, že se necítí dobře," dodal.

Hašek chytal ještě ve středečním utkání, kdy si při výhře nad Vancouverem připsal 13 úspěšných zákroků. V této sezóně má olympijský šampion z Nagana a vítěz Stanleyova poháru s Detroitem z roku 2002 ze sedmi utkání průměr 2,68 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 87,7 procenta.

Na marodce má Detroit i útočníka Dallase Draka, který si před týdnem proti San Jose zlomil lícní kost a bude mimo hru ještě minimálně týden.

Reklama

Související témata: