Hlavní obsah

Český bitkař Kočí opustil souboj s Chárou s krví ve tváři

BOSTON

Pro hokejového bitkaře Davida Kočího z Chicaga skončil souboj se slovenským obráncem Zdenem Chárou na ledě Bostonu zkrvaveným obličejem. Hvězda Bruins českého hráče trefila úderem do nosu, který má šestadvacetiletý sparťanský odchovanec zlomený ze sobotního střetu s tvrdým mužem Toronta Wadem Belakem.

Článek

Souboj těžkých vah v polovině úvodní třetiny mezi nejvyšším hráčem NHL Chárou s parametry 205 centimetrů a 115 kilogramu a Kočím (198 cm a 108 kg) vyhrál na technické K.O. slovenský dlouhán. Souboj při Chárově převaze přerušili rozhodčí. Kočí strávil na ledě ve čtvrtek jen necelé dvě minuty a v dalším průběhu už se nevrátil. Boston ho zařadí na listinu zraněných hráčů, aby si pochroumaný nos mohl doléčit.

Chára se v dresu Bostonu dosud nepral a nyní ukázal, že se také může postavit na obranu svých spoluhráčů. "Je to součást hry. On šel tvrdě do naší branky, já jsem dělal svou práci a bránil jsem naše brankoviště a gólmana. Takové věci se stávají," řekl po utkání novinářům Chára, který je s příjmem 7,5 miliónu dolarů na rok nejlépe placeným hráčem Bruins.

 V tomto ročníku se Chára popral už počtvrté

Kočí absolvoval v tomto ročníku už čtvrtý souboj a má vyrovnanou bilanci. Podle serveru hockeyfights.com měl lehce navrch v duelu s Minnesotou s Derekem Boogaardem a pak jasně předčil Kryse Barche z Dallasu. Před Chárou si připsal těsnou porážku s Belakem. Loni, kdy si vydobyl místo v prvním týmu Blackhawks, ze sedmi bitek vyhrál Kočí pět.

Chára má větší zkušenosti, v NHL už absolvoval před čtyřicet soubojů. V sezóně 2001/02 jich stihl v dresu Ottawy dokonce deset. "Byly to měsíce napětí a frustrace. Bohužel, ten mladík (Kočí) probudil emoce, které v sobě 'Z' celou dobu držel," komentoval souboj Chárův spoluhráč Aaron Ward.

Reklama