Hlavní obsah

Tlustý: Zavřel jsem oči, vystřelil a vyšlo to

PITTSBURGH

Devatenáctiletý hokejista Toronta Jiří Tlustý vsítil v pátečním utkání proti Pittsburghu hned ve svém premiérovém startu dvě branky a podílel se na celkovém vítězství Javorových listů nad domácími Tučňáky 5:2. Zaslouženě se tedy stal první hvězdou zápasu. „Zavřel jsem oči, vystřelil a ono to vyšlo,“ citovala Tlustého slova ESPN.

Článek

Jiří Tlustý jistě dal Torontu mnohem více, než by se od něho v jeho zámořské premiéře čekalo. Slova chvály pochopitelně nešetřil kouč Toronta Paul Maurice. „Jiří odehrál výborné utkání. Využil svou rychlost, chodil si rychle pro puky a jakmile jsme si vytvořili šanci, byl u toho. Hrál výborně i dozadu a po tomto zápase určitě půjde hodně nahoru,“ řekl kouč na adresu českého hokejisty.

„Před zápasem jsem byl nervózní, ale po první třetině to ze mne spadlo,“ svěřil se Tlustý. „No a po druhé třetině už jsem se cítil opravdu velmi dobře,“ dodal. Tlustého slova potvrzuje i fakt, že ve třetí třetině nasázel novic v modrobílém dresu brankáři Fleurymu z Pittsburghu dva góly v rozmezí 35 sekund.

Na obě branky mu přitom nahrával další Čech Pavel Kubina. „Zavřel jsem oči, vystřelil a řekl si ´Tak uvidím´ a spadlo to tam,“ popsal Tlustý s úsměvem druhou trefu do sítě Pinguins. „NHL byl vždycky můj sen, odehrál jsem první zápas a dal dva góly. Je to skvělé!“, dodal na závěr celkově 13. hráč na draftu v roce 2006.

Reklama