Hlavní obsah

Bergeron odnesl nebezpečný zákrok otřesem mozku a zlomeným nosem

Bostonský útočník Patrice Bergeron byl podle serveru tsn.ca po noci v nemocnici propuštěn domů. Dvaadvacetiletý hokejista, který skončil v bezvědomí poté, co ho obránce Philadelphie Randy Jones narazil hlavou na mantinel, nakonec odnesl hrozivě vypadající zákrok otřesem mozku a zlomeným nosem.

Článek

K incidentu došlo v první třetině sobotního utkání NHL, když Bergeron za vlastní brankou odpálil puk. Ve chvíli, kdy byl skloněný hlavou k mantinelu, ho Jones zezadu tvrdě narazil do mantinelu. Hráč Bostonu se zhroutil v bezvědomí na led. Lékaři ho museli vystříhat z výzbroje a zafixovaného ho s podezřením na poškození páteře a zranění hlavy sanitka odvezla do nemocnice. Podle klubového fyzioterapeuta Bertrama Zarinse nakonec vyšetření neodhalilo žádná vážná zranění.

V letošní sezóně je to již potřetí, kdy hráč Philadelphie nebezpečně zasáhl a zranil protihráče. V přípravě útočník Steve Downie zasáhl Deana McAmmonda, kterému způsobil otřes mozku. Za zákrok dostal ligový nováček od vedení NHL trest na 20 zápasů. Začátkem října zase útočník Jesse Boulerice udeřil hokejkou do obličeje Ryana Keslera z Vancouveru, za což dostal distanc na 25 utkání. Vyrovnal tak délku rekordního trestu pro Chrise Simona z New Yorku Islanders, který loni v březnu napadl hokejkou Ryana Holwega z Rangers.

Reklama

Související témata: