Hlavní obsah

Hokejisté Rangers prý místo do Prahy zamíří do Stockholmu

DETROIT

V sezóně 2008/09 plánuje zámořská hokejová liga NHL vyslat na starý kontinent opět své zástupce a ještě nedávno se mluvilo o Praze, kde by se odehrál zápas Tampa Bay - Pittsburgh. Češi by však nejraději viděli v Praze proslulé New York Rangers s Jaromírem Jágrem, jenže podle nových zpráv se prý uvažuje o tom, že by klub z Manhattanu odehrál zápas ve švédském Stockholmu.

Článek

„Potencionální zahajovací zápas NHL Rangers v Praze není aktuální. Poutavé je střetnutí Rangers s Detroitem ve Stockholmu,“ hlásal 28. října server Newsday. Rangers s Jágrem, Shanahanem, či nejlépe placeným hráčem NHL Scottem Gomezem jsou tahákem vždy a všude, Detroit je pak v případě utkání na švédské půdě jasnou volbou. Na soupisce Red Wings je momentálně hned sedm švédských hráčů, přičemž Zetterberg, Lidström, a Holmström patří mezi hvězdy celé soutěže.

„Bylo by to vzrušující nejen pro fanoušky, ale také pro hráče zahrát si někde jinde než jen v Kanadě či USA,“ neskrývá své nadšení kapitán Detroitu, Nicklas Lidström. Pro zadáka Red Wings by však bylo pochopitelně snem vrátit se po šestnácti letech do Stockholmu. „Byla by to vážně zábava, zvláště když máme v mužstvo tolik Švédů,“ řekl v rozhovoru pro CanWest News.

Zda by se případný duel odehrál v Praze, Stockholmu, Paříži, Ženevě či jiném městě  zatím není rozhodnuto, přestože se vynořily spekulace, které hrají do karet hlavnímu městu Švédska.

„V Evropě je mnoho měst, která mají stadióny pro osm až deset tisíc diváků, proto by zápas musel být ve městech jako Paříž nebo Praha,“ řekl brankář Red Wings Dominik Hašek. „Nemyslím si, že by zápasy NHL byly pro evropské fanoušky tak populární jako například utkání mezi městskými rivaly. Vedení ligy by se mělo spíše starat o utkání ve Spojených státech a Kanadě,“ myslí si český gólman.

Reklama

Související témata: