Hlavní obsah

Otřesený Bergeron se vrátí na led nejdříve za měsíc

BOSTON

Po brutálním zákroku Randyho Jonese vypadne hokejista Patrice Bergeron z dění v NHL nejméně na měsíc. Dvaadvacetiletý kanadský centr ve službách Bostonu se zotavuje z těžkého otřesu mozku poté, co jej filadelfský obránce Jones v sobotním zápase zezadu naremploval na mantinel. Bergeron do něj narazil hlavou a zlomil si přitom i nos.

Článek

Podle úterního listu Boston Globe má Bergeron nejtěžší stupeň otřesu mozku, který si žádá minimálně měsíční klid na zotavení. "Má silné bolesti hlavy a ztuhlý krk. Celý jeho obličej vypadá dost ošklivě," řekl listu generální manažer Bostonu Peter Chiarelli.

Bergeron po faulu ztratil vědomí, lékaři ho museli vystříhat z výstroje a zafixovaného s podezřením na poškození páteře i hlavy ho odvezli do nemocnice. Jones dostal za hrozivě vypadající incident od vedení NHL stop na dvě utkání.

Kvůli následkům faulu musel Bergeron změnit nejbližší plány nejen v hokejovém, ale i v osobním životě. V úterý večer měl totiž na slavnostní večeři obdržet cenu za charitativní činnost pro bostonskou dětskou nemocnici, avšak necítil se dobře. Ocenění mu vyzvedl týmový kapitán Zdeno Chára.

Reklama

Související témata: