Hlavní obsah

Marodka Edmontonu se rozrůstá, Greene bude tři měsíce mimo hru

EDMONTON

Americký hokejový obránce Matt Greene je dalším hráčem, který přibyl na seznam dlouhodobých marodů Edmontonu Oilers. Zlomený levý kotník z úterního duelu proti Detroitu nepustí čtyřiadvacetiletého hráče zpět na led přibližně tři měsíce, zranění navíc vyžaduje operační zákrok.

Článek

Greene patřil od minulé sezóny mezi stabilní členy obrany Olejářů. V NHL odehrál 118 utkání a připsal si 13 kanadských bodů za gól a 12 asistencí. Kanadskému týmu však již vypadli ze sestavy dříve zranění zkušení zadáci Sheldon Souray s Jonim Pitkänenem.

Souray kvůli pochroumanému ramenu hrál naposledy 13. října a zmeškat by měl i celý listopad, Pitkänen je na tom po operaci kolenní chrupavky podobně.

Kouč Craig MacTavish postrádá také tři útočníky včetně opor Pisaniho a kapitána Moreaua, přesto zůstává klidný. "Myslím si, že s hráči, kteří jsou zdraví, jsme schopní to překonat," řekl MacTavish zámořským novinářům.

Z pohledu zranění pro Edmonton černý říjen pomohl k návratu do prvního týmu českému bekovi Ladislavu Šmídovi, jenž zahájil sezónu na farmě ve Springfieldu Falcons v AHL.

Reklama

Související témata: