Hlavní obsah

Zetterberg byl vyhlášen v NHL největší hvězdou měsíce října

NEW YORK

Švédský hokejový útočník Henrik Zetterberg získal ocenění pro nejlepšího hráče uplynulého měsíce v zámořské NHL. Nejproduktivnější hráč soutěže si vysloužil pozici první hvězdy, když v říjnu nasbíral ve 13 utkáních 22 bodů za 10 branek a 12 asistencí. Za ním skončili brankář Columbusu Pascal Leclaire a útočník Jarome Iginla z Calgary.

Článek

Sedmadvacetiletý Zetterberg vstřelil dva góly i ve čtvrtečním utkání na ledě Calgary a bodoval tak ve všech čtrnácti utkáních od začátku sezóny, čímž vyrovnal klubový rekord Norma Ullmana ze sezóny 1960/61. V součtu s uplynulým ročníkem trvá jeho série už 20 zápasů, naposledy vyšel naprázdno 8. února proti St. Louis.

Leclaire má velký podíl na nejlepším vstupu Columbusu do sezóny v historii. V osmi říjnových utkáních vychytal čtyřikrát čisté konto, radoval se ze šesti výher, průměr měl 1,25 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 95,3 procenta. Čtyřiadvacetileté osmičce draftu z roku 2001 už chybí jediná nula, aby vyrovnal rekord Blue Jackets Marka Denise.

Iginla nasbíral v prvním měsíci NHL ve 12 duelech 19 bodů za osm branek a 11 asistencí. Kapitán Flames hned čtyřikrát zaznamenal v zápasech tři body a celkově má podíl téměř na padesáti procentech vstřelených branek Calgary.

Reklama