Hlavní obsah

Hašek je posedlý návratem na led

CALGARY

Brankář Dominik Hašek sledoval čtvrteční vítězství hokejistů Detroitu nad Calgary pouze ze střídačky. Na marodce se český gólman ocitl díky poranění kyčle. Jeho náhradník Chris Osgood se však své šance chytl na výbornou a poslední čtyři zápasy Rudá Křídla neprohrála. „Je to nuda jen koukat, jak kluci trénují,“ žehral Hašek.

Článek

„Vše co k tomu nyní můžu říci, je, že se již cítím mnohem lépe a snáze se mi bruslí,“ řekl pro The Detroit New Hašek, který odchytal naposledy vítězný duel 25. října proti Kosatkám z Vancouveru. „Je to jako prázdniny,“ podotkl a přiznal, že dlouhé zápasové pauzy má již plné zuby. „Je to nuda jen koukat, jak kluci trénují. Oni jdou na led a já šlapu na kole a koukám na ně v televizi,“ zoufal.

Pokud se bude v dalších plánovaných trénincích cítit lépe, vrátí se podle svých slov dvaačtyřicetiletý český hrdina z olympijského Nagana na domácí led Joe Luis Areny v zápase proti Nashvillu. „Nejprve chci absolvovat dva kvalitní tréninky, být pořádně připraven a poté budu schopen odchytat také zápas,“ řekl. „Už jsem posedlý návratem na led,“ dodal jedním dechem.

Před začátkem nové sezóny se nechal pardubický rodák slyšet, že by rád odchytal kolem 56 zápasů. Nyní je Hašek pochopitelně skeptičtější. „Uvidíme, jak to půjde, ale stále cítím, že bych mohl odehrát přes padesát zápasů. To je to můj cíl,“ dodal.

Haškova meta odehrát přes padesát utkání za sezónu je ohrožena i vzhledem k tomu, že náhradník Osgood podává poslední čtyři zápasy velmi přesvědčivé výkony a dovedl Red Wings ke čtyřem výhrám v řadě, přičemž inkasoval pět branek. „Chytá velmi dobře,“ komentoval výkony svého konkurenta Hašek. „Bezpochyby měl lepší start do sezóny,“ podotkl na závěr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články