Hlavní obsah

Spezza se upsal Senátorům až do roku 2015

OTTAWA

Kanadský hokejový útočník Jason Spezza se dohodl s vedením Ottawy Senators na prodloužení stávajícího kontraktu o dalších sedm let, tedy až do roku 2015. Dlouhodobá smlouva mu podle prohlášení generálního manažera Bryana Murrayho vynese celkem 49 miliónů dolarů. Pokud by se obě strany nedohodly, stal by se Spezza po skončení tohoto ročníku NHL volným hráčem.

Článek

S čtyřiadvacetiletým centrem, jehož si Ottawa vybrala jako celkově druhého hráče draftu 2001, jsou v kanadské metropoli spokojeni. "Je skvělým příkladem toho, co čeká Ottawu a její fanoušky v budoucnosti," řekl majitel klubu Eugene Melnyk. "Jason patří zcela bezpochyby do Ottawy a je jedním ze základních součástí dlouhodobých plánů této organizace," dodal Melnyk.

Ve své páté sezóně v Senators je Spezza v kanadském bodování týmu průběžně třetí za Danym Heatleym a prvním Danielem Alfredssonem, když v deseti duelech nasbíral 13 bodů za gól a 12 asistencí. Celkově za svou dosavadní kariéru v NHL stihl odehrát 256 zápasů, v kterých si připsal 266 bodů za 83 přesných zásahů a 183 finálních přihrávek.

Senátoři tak mohou ještě dlouho těžit ze své ofenzivní síly, neboť vedle Spezzy si před časem pojistili i další hlavní klenoty týmu. Alfredsson má podepsanou smlouvu do léta 2012, Heatley do konce sezóny 2013/14.

Reklama

Související témata: