Hlavní obsah

Pavelec znovu vychytal výhru, Rangers prohráli derby

NEW YORK

Český brankář Ondřej Pavelec dostal podruhé za sebou příležitost chytat od začátku utkání NHL a opět dovedl Atlantu k výhře. Po obratu na ledě Tampy se tentokrát se spoluhráči radoval z vítězství nad Washingtonem 2:1 v prodloužení. Hokejisté New York Rangers ani na šestý pokus neuspěli na ledě soupeře, v městském derby s Islanders zápas ztratili v závěru, kdy inkasovali dvě finální branky.

Článek

Rangers vedli ještě v padesáté minutě 2:1, když vyrovnal Ruslan Fedotěnko. Hosté se nestačili ani vzpamatovat a za necelé dvě minuty dostali vítěznou branku, brankáře Lundqvista překonal střelou zápěstím Miroslav Šatan. Slovenský útočník zaznamenal vítěznou trefu podruhé v řadě a pomohl Islanders prodloužit vítěznou sérii na čtyři zápasy.

V brance Islanders nechyběl Rick DiPietro, jenž z předchozího utkání s Pittsburghem musel odstoupit pro poranění oka. "Trochu to ještě cítím, ale doktoři mi povolili hrát, tak jsem neváhal chytat," odmítl úvahy, že by se jednalo o vážné poranění.

Ottawa přepsala rekord úspěšnosti v NHL

Ottawa byla zase úspěšnější v prestižním kanadském derby s Torontem (5:1) a vyhrála už poosmé v řadě. Senátoři se navíc postarali o historický rekord NHL, když vyhráli potřinácté z prvních čtrnácti zápasů soutěže. Na jedinou branku Toronta nahrávali čeští obránci Pavel Kubina a Tomáš Kaberle.

"Když tvrdě pracujete a máte kvalitní hráče, dobré výsledky přicházejí samy. Každý den chodíme na led s odhodláním uspět, a to nám přináší úspěch," tvrdí hvězda Ottawy Daniel Alfredsson. Ten ve druhé třetině vstřelil už desátý gól v sezóně a domácí vedli už 3:0. Branku a asistenci si připsal slovenský obránce Andrej Meszároš.

Kovalčuk půjde na vyšetření

Atlanta spoléhá v posledních zápasech na skvělou formu Ilji Kovalčuka a ruský kanonýr skóroval i proti Washingtonu, jen v posledních třech zápasech se trefil sedmkrát. Tentokrát v sedmé minutě otevřel skóre, ale otázka je, zda nastoupí i příště. "Mám trochu problémy s pohyblivostí, ale doufám, že budu připraven," prozradil hráč. Dnes by se měl podrobit důkladnému vyšetření.

Washington v zápase vyrovnal na začátku druhé třetiny zásluhouNylandera, ale další branku už dvacetiletý brankář Ondřej Pavelec za svá záda nepustil. O vítězství Atlanty tak rozhodl v prodloužení Todd White. Pro 32letého útočníka to byla jubilejní 100. branka v NHL.

NY Islanders - NY Rangers 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Branky: 42. Hunter, 50. Fedotěnko, 52. Šatan - 34. Drury (Jágr), 45. Mara. Zásahy brankářů: DiPietro 30/2 - Lundqvist 27/3.
Atlanta - Washington 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 27. Kovalčuk, 62. White - 45. Nylander. Zásahy brankářů: Ondřej Pavelec 32/1 - Johnson 31/2.
Ottawa - Toronto 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 3. Phillips, 4. Eaves, 22. Alfredsson, 29. Meszároš, 47. Kelly - 35. Antropov (Kubina, T. Kaberle). Zásahy brankářů: Gerber 31/1 - Toskala 13/4, Raycroft 8/1.

Reklama