Hlavní obsah

Eliáš se prý nefláká, proti Philadelphii krvácel

NEWARK

Po ostudné porážce s Pittsburghem 0:5 se hokejisté New Jersey Devils postarali o jeden z nejlepších výkonů v letošním ročníku. Na vlastním ledě porazili Philadelphii 4:1 především díky skvělé pětiminutovce v první třetině, kdy nasázeli soupeři tři branky. Jejich kanonáda přišla krátce poté, co hostující Cote zranil hokejkou v obličeji Patrika Eliáše, jenž si ze souboje odnesl krvavý šrám.

Článek

"Na porážku s Pittsburghem jsme odpověděli nejlepším možným způsobem," radoval se po zápase trenér New Jersey Brent Sutter. Ten na středečním tréninku týmu mluvil hráčům do duše a vybízel je k větší aktivitě. Po odchodu hráčů do šaten zůstal na ledě Patrik Eliáš, který si chtěl s koučem vyjasnit současnou pozici v týmu. U mantinelu stihli se Sutterem hovořit dobrých deset minut.

"Rozhovor jsem inicioval já. Chtěl jsem si být jistý, jestli máme na naši hru stejný názor a ujasnit si nějaké herní situace. Určitě to k něčemu bylo," prozradil následně novinářům Eliáš. Po loňské sezóně, kdy vedl produktivitu Ďáblů, se letos Eliáš trápí. Ve čtrnácti zápasech zaznamenal jen dva góly a čtyři asistence.

Eliáš: Neflákám se

Nepřidalo mu ani to, že jej před sezónou trenér zbavil kapitánského céčka a po nevýrazných výkonech přeřadil až do třetího útoku. „Vím, že mohu hrát lépe. V  koncovce se trápím, ale tvrdě na tom pracuji. To je všechno, co můžu dělat. Makat na tréninku a zůstávat pozitivní. Potřeboval jsem vědět, že si kouč nemyslí, že se nějak flákám nebo tak," trápí ho.

Přesto si myslí, že v posledních zápasech už hrál lépe. "Pořád to ale není ono.  Chci být více platný a přidat na agresivitě. Zatím mi to moc nejde. Nejvíc se mi daří, když si hru užívám a můžu být kreativní," uvědomuje si. Proti Philadelphii strávil na ledě přes šestnáct minut a třikrát vystřelil na branku, žádný další bod si nepřipsal.

Sutter nechtěl nedávný rozhovor s Eliášem příliš komentovat. "Nebylo to nic jiného, než pohovor s jakýmkoliv jiným hráčem. Každý z nich hledá nějakou radu nebo poučení," uzavřel.

Reklama

Související témata: