Hlavní obsah

Hokejista Havlát poprvé po zranění ramena již trénoval

CHICAGO

Český hokejový útočník Martin Havlát by mohl již brzy naskočit do zámořské NHL. Hráč Chicaga Blackhawks ve čtvrtek poprvé od říjnového zranění pravého ramena naplno trénoval. Mimo hru byl šestadvacetiletý útočník téměř měsíc.

Foto: (AP PHOTO/CP, Larry MacDougal)

Martin Havlát si snad po dalších problémech s ramenem užijie trochu hokejové radosti.

Článek

"Každým dnem je to lepší," citoval Havláta deník Chicago Tribune. "Pořád to ale ještě není ono, protože s některými pohyby mám stále potíže," dodal útočník, který bude k tréninkům a posléze i zápasům nastupovat s bandáží. "Musím mít jistotu, že rameno je pořádně zpevněné. Kdybych se stoprocentně nedoléčil, nepomohl bych týmu na sto procent," dodal.

"Jakmile lékaři a Martin řeknou, že je připraven hrát, bude v sestavě," uvedl trenér Chicaga Denis Savard, který plánuje dát Havláta dohromady s centrem Robertem Langem a pravděpodobně s Jasonem Williamsem. "Pro jeho sebevědomí je dobré, že už trénuje. Než ale bude hrát, ještě potřebuje pár podobných tréninků," dodal kouč.

Havlát si pravé rameno vykloubil 6. října v utkání v Minnesotě. Jednalo se přitom o stejný kloub, se kterým byl loni i letos po skončení sezóny na operaci.

Reklama

Související témata: