Hlavní obsah

Porazili jsme nejlepší mužstvo v NHL, pochvaloval si Lang

CHICAGO

Český hokejista Robert Lang, hájící v letošní sezóně barvy Chicaga se v nedělním utkání NHL postavil proti svému bývalému klubu Detroitu Red Wings a dvěma asistencemi přispěl teplický rodák k výhře Blackhawks. „Je příjemné porazit tak skvělý tým jako Red Wings. Přijeli s tak úžasnou vítěznou sérií v zádech,“ liboval si Lang po zápase.

Foto: detroitredwings.com

Hokejista Robert Lang ještě v loňské sezóně oblékal dres Detroitu, v pondělním střetnutí však v dresu Chicaga stál u jeho prohry.

Článek

Detroit přijel do United Center v Chicagu s devítizápasovou sérií bez porážky. Domácí Jestřábi se však výsledků Red Wings nezalekli a svého soupeře porazili v letošní sezóně již potřetí za sebou. „Pro nás se utkání vyvíjelo naprosto výborně,“ řekl pro Chicago Tribune Robert Lang, jehož tým vedl po úvodní třetině o dvě branky a u obou asistoval právě český forvard.

„Pravděpodobně nejlepší mužstvo v současné NHL přijelo na náš led s vítěznou vlnou v zádech. Byli plní sebevědomí a hráli skvěle, ale my jsme byli lepší dokázali je porazit,“ oddechl si po zápase Lang, jenž poslední dvě sezóny oblékal právě dres Detroitu.

Ohledně nové smlouvy pro letošní sezónu však  Lang s Red Wings společnou řeč nenašli. Po zkušeném forvardovi sáhli Jestřábi z Chicaga a teplický rodák se jim zatím odvděčil sedmnácti kanadskými body. Ve stejném počtu zápasů vsítil prozatím 6 gólů a u 11 branek asistoval.

„První televizní utkání u nás, zrovna proti Detroitu, tolik nenáviděným Red Wings a my jsme zápas zvládli parádně,“ hýřil po vítězném tažení dobrou náladou Lang. „Je příjemné porazit mužstvo, které má tak úžasnou vítěznou sérii,“ dodal bývalý spoluhráč Jiřího Hudlera či Dominika Haška.

Spolupráci se zkušeným útočníkem si po zápase pochvalovala hvězda letošního draftu Patrick Kane. „Chytře si počkal a poslal krásnou nahrávku, to už se nedalo neproměnit,“ řekl na adresu druhé Langovy asistence při početní výhodě Blackhawks. „Detroit je nejlepší tým v lize a my jsme je dokázali potřetí v řadě porazit...to nám dodá spousty sebedůvěry,“ doufá jednička letošního draftu Kane.

Reklama

Související témata: