Hlavní obsah

Vím, čeho jsem schopný, věří si Eliáš

PITTSBURGH

Posledních sedm sezón v dresu hokejistů z New Jersey byl Patrik Eliáš u mnoha důležitých branek svého týmu. O pondělní noci na ledě Pittsburghu však vsítil důležitý gól nejen pro Devils, ale především pro sebe. Třebíčský rodák totiž posledních jedenáct zápasů střelecky mlčel. Vítězná branka na ledě Penguins bude tím nejlepším impulsem k získání sebedůvěry do dalších bojů.

Článek

„Jsem šťastný, protože jsem cítil, že jsme si zasloužili vyhrát,“ citoval Eliášova slova server Star Ledger. Eliášův vítězný gól částečně vrátil Tučňákům potupnou porážku z 5. listopadu na ledě New Jersey. „Uvolnil jsem se a byl jsem šťastný, že to prošlo. Občas je velmi těžké nebýt frustrován a zůstat klidný,“ přiznal po zápase Patrik Eliáš, jenž se v čase 54:37 trefil nad chránič brankáře Fleuryho.

Střelec vítězné trefy se posledních jedenáct zápasů trápil. Naposledy se radoval z branky 13. října proti Atlantě. Jednadvacetigólový střelec z minulé sezóny přiznává, že pociťoval velký tlak hlavně uvnitř sebe. „V každém utkání bojujete s tím, že nedáváte góly, stále se vás to drží. Čím jste však starší, tím tomu čelíte lépe,“ svěřil se Eliáš se svými pocity. „Já ale vím, čeho jsem schopný. Potřebuji si zápas více užívat a být víc v pohodě,“ dodal jednatřicetiletý útočník.

Pro Eliáše není po příchodu nového kouče Brenta Suttera situace lehká. Po domácím vítězném tažení s Philadelphií dokonce sám inicioval rozhovor s trenérem, aby se ujistil o své pozici v mužstvu poté, co mu trenér odebral kapitánské „céčko“. „Rozhovor se týkal nějakých věcí, které jsme si museli vyříkat,“ odpověděl nejprve Eliáš tajemně. „Chtěl jsem vědět, na čem jsem. Sice jsem se gólově trápil, ale stále jsem na sobě tvrdě pracoval. Musíme se s koučem vzájemně poznat a k tomu je nutné spolu komunikovat,“ vysvětlil následně.

"Když dáte za stavu 2:2 rozhodující třetí branku, pak je to jistě skvělý pocit. Všichni odehráli výborné utkání. Skvělý přehled od Gionty, parádní tah na branku od Brylina a úžasné zakončení od Eliáše,“ nešetřil pochvaly trenér Sutter. „Je výborné vidět Pattyho (Patrik Eliáš), jak dává gól. Doufejme, že mu to dodá potřebnou sebedůvěru,“ přidal své přání kouč Devils na závěr.

Reklama