Hlavní obsah

Hokejista Tlustý se "proslavil" necudnými fotkami na internetu

TORONTO

Český hokejový útočník Jiří Tlustý z Toronta před třemi týdny upoutal dvěma góly ve své premiéře v NHL, nyní má zaděláno na "slávu", o kterou nestojí. Zařadil se totiž po bok Pamely Andersonové, Paris Hiltonové a dalších hvězd showbyznysu, jejichž necudné fotografie jsou v oběhu na internetu.

Článek

Devatenáctiletý Tlustý se vyfotil mobilním telefonem v minulé sezóně při působení v juniorské soutěži Ontario Hockey League v celku Sault Ste. Marie Greyhounds prý čistě pro soukromé účely. Podle webové stránky Slam.ca poslal snímky prostřednictvím své internetové schránky na server Facebook a také e-mailem jedné ženě, s níž byl v kontaktu přes internet.

Fotografie, kde je talentovaný útočník, jak ho Pánbůh stvořil, se rozšířily mezi jeho kamarády a k velkému překvapení Tlustého se dostaly i na kanadskou humoristickou stránku isthishappening.com. Poté, co český hokejista pohrozil soudem, odtud sice zmizely, ale jinde na internetu se vyskytují nadále.

Dostal lekci

"Udělal jsem v tomto případě chybu a dostal jsem za to cennou lekci. Už se to nikdy nestane a nemám k tomu další komentáře," kál se Tlustý po úterním utkání Toronta s Montrealem. "Fotografie se dostaly na internet bez Jiřího vědomí a souhlasu. Udělal jako teenager naivní chybu. Je to lekce, jak se soukromé věci mohou v internetové době lehce stát hodně veřejnými. Doufejme, že se z toho poučí i ostatní lidé," komentoval aféru generální manažer Maple Leafs John Ferguson.

Tlustý vyrazil před rokem jako osmnáctiletý získat slávu hokejovým uměním a rozhodně nestál o to upozornit na sebe podobným excesem. "Nesl to jako každý jiný, kdo se v takové situaci ocitl. Je to velká zkušenost pro mladého muže. Na nová média musí být člověk připravený. Když je člověk veřejnosti na očích, musí vědět, jak se chovat," prohlásil trenér Toronta Paul Maurice na adresu třináctého hráče loňského draftu.

Reklama

Související témata: