Hlavní obsah

Jágr Brodeura uznává, ale rekord mu rád překazil

NEW JERSEY

Brankář New Jersey Martin Broduer mohl v domácím prostředí oslavit 500. výhru ve své kariéře. Do nové arény Prudential Center však přijeli Rangers a těm se tato myšlenka vůbec nezamlouvala. Ďábly porazili Jezdci 4:2 a hvězda v masce Devils si tak bude muset počkat. „Je příjemné vrátit ho trochu zpět na zem,“ pousmál se po výhře kapitán Jaromír Jágr.

Článek

„Velmi Brodeura respektuji. Není vůbec jednoduché zůstat na špici tak dlouho jako on,“ vysekl Jaromír Jágr uznání na adresu jedné ze stálic zámořské NHL Martina Brodeura. Gólman New Jersey si totiž ani napodruhé nenavlékl 500. vítězný korálek v Národní hokejové lize za svou čtrnáctiletou kariéru. „Odehrál proti nám mnoho skvělých zápasů. Myslím, že proti Rangers hraje rád. Je příjemné trochu ho vrátit zpět na zem,“ podotkl Jágr pro server ESPN.

„Chtěl jsem vyhrát, ale na zápas jsem se nepřipravoval nijak odlišně,“ odmítl Brodeur, že by se na svůj rekord soustředil. Brankář Devils by se po překonání 500. hranice dostal do společnosti Patricka Roye. Legenda mezi tyčemi Montrealu a Colorada si za svou kariéru do statistik zapsala 551 výher. „Měli jsme proti nim velkou podporu fanoušků, ale nedokázali jsme to,“ litoval Brodeur.

Souboj Rangers a Devils měl pikantní příchuť pro bývalého centra New Jersey Scotta Gomeze. Gomez přijel poprvé od podpisu smlouvy s Rangers do New Jersey v pozici hosta a nevraživost fanoušků pocítil při každém dotyku s pukem hlasitým bučením. To však mnohamiliónové akvizici nezabránilo nahrát na gól Jágrovi ve druhé a branku Staala ve třetí třetině. „Skvělá souhra, připomíná mi to tým, který jsme měli s Devils,“ podotkl Gomez.

Budoucnost vidí kouč v Dubinském, Dawesovi a Staalovi

Rangers zejména díky třem brankám mladíků v modrobílých dresech nenechali Ďáblům zakusit pocit vítězství. „Jsou budoucností našeho týmu. Tihle kluci jsou tu proto, aby týmu pomohli. Nechceme od nich nic, co bychom nevěděli, že dokážou,“ komentoval výkony Dubinského, Dawese a Staala trenér Rangers Tom Renney pro deník The New York Times.

„Vůbec jsem o tom 500. vítězství Brodeura nevěděl,“ nechal se slyšet obránce Marc Staal, autor čtvrtého gólu New Yorku. „Vyrostl jsem na tom, že jsem se díval, jak chytá nájezdy, chytá neuvěřitelně,“ dodal uznale mladý bek Staal na adresu pětatřicetiletého gólmana.

„Má všechny předpoklady, aby byl skvělým obráncem. Myslím, že dokáže mnohem více, než zatím předvádí,“ pochválil novice v obranných řadách Rangers jeho kolega z obrany Michal Rozsíval. „Potřebuje čas, aby získal sebevědomí,“ pokračoval. „Dal Brodeurovi parádní gól, jednomu z nejlepších brankářů NHL, není nic lepšího,“ pochválil na závěr český zadák Staala.

Reklama