Hlavní obsah

Vokoun: Je důležité, že jsme prolomili špatnou sérii

Hokejistům Floridy Panthers se podařilo v utkání s Washingtonem prolomit šňůru čtyř proher za sebou. Fanoušci Panterů za to mohou děkovat hlavně Kamilu Krepsovi a Richardu Zedníkovi, kteří se svými brankami postarali o vítězství svého týmu nad hokejisty z hlavního města v poměru 2:1.

Článek

Krepsova branka přišla ve druhé třetině a zajistila domácím vedení 2:0, na které hosté z Washingtonu už nestačili pořádně zareagovat, když jediný úspěšný pokus zaznamenal o dvě minuty později Ovečkin. „Byl to pro nás velký zápas. Snažili jsme se vyvarovat chyb,“ řekl k utkání český hokejista v dresu Floridy, který gólem na dva nula zaznamenal svůj první vítězný gól v NHL.

„Věděl jsem, že mám napravo ode mě obránce, tak jsem chtěl zůstat nalevo. A potom jsem se snažil vystřelit puk vysoko. Je to můj první vítězný gól. Mám z toho dobrý pocit, ale důležité je, že jsme vyhráli,“ řekl ke své brance a k vítězství Kreps.

Výhrá zvedne Panterům sebevědomí

Český gólman Floridy vychytal šestadvacet střel a obzvlášť těch posledních deset úspěšných ve třetí třetině rozhodlo o tom, že si domácí nenechali vítězství ujít. „Upřímně, pro mě osobně je každý zápas důležitý. Pro sebevědomí nás všech bylo důležité, abychom tuto špatnou sérii prolomili,“ narážel Vokoun na 4 zápasy po sobě bez výhry.

Kreps ovšem nebyl jediným českým hokejistou, který se ve čtvrtečních zápasech NHL trefil do sítě soupeře. V utkání Philadephia - Rangers ho napodobil Průcha, když v 46. minutě vstřelil gól na 3:2 a nakonec tak pomohl svému týmu k vítězství v prodloužení 4:3.

Dva české střelce mělo i utkání Pittsburgh - NY Islanders, když se za domácí trefil Sýkora a za hosty Vašíček. Nejvíce byli v akci čeští hokejisté v zápase Nashville - Chicago, kde si body připsali Erat s Bonkem a díky jedné asistenci také Marek Židlický. Také utkání Edmonton - Minnesota přineslo body českým hráčům, za domácí si připsal bod Hemský, za hosty potom Škoula.

Reklama

Související témata: