Hlavní obsah

Erat se jako první Čech v sezóně dostal mezi hvězdy týdne NHL

NEW YORK

Martin Erat se jako první český hokejista dostal v této sezóně mezi trojici vybraných hvězd týdne v NHL. Útočník Nashvillu ve sledovaném období posbíral šest kanadských bodů a zaznamenal dva vítězné góly. Hráčem týdne byl podruhé za sebou zvolen centr Vincent Lecavalier z Tampy Bay, druhou hvězdou je brankář San Jose Jevgenij Nabokov.

Článek

Šestadvacetiletý Erat zahájil týden nejvydařenějším zápasem v zámořské kariéře. Při pondělní výhře nad Columbusem 4:1 byl rodák z Třebíče u všech branek, dvě dal sám a zbývající připravil. O tři dny později se blýskl dalšími dvěma body včetně vítězné trefy v prodloužení v utkání s Chicagem. Se ziskem celkem 17 bodů z 19 zápasů je třetím nejproduktivnějším hráčem svého celku.

Formu jako hrom má střední útočník Lecavalier. Lídr kanadského bodování ve dvou zápasech posbíral dalších osm bodů za čtyři góly a čtyři asistence. Nejvíce zazářil v 'pětibodovém' duelu ve středu proti Carolině, kdy při vysoké výhře 6:1 třikrát skóroval.

Nabokov dovedl v uplynulém týdnu San Jose ke třem výhrám ze čtyř pokusů a tím zároveň do čela Pacifické divize. Dvakrát přitom udržel čisté konto a úspěšnost zásahů měl 95,9 procenta.

Reklama

Související témata: