Hlavní obsah

Ručinský se podruhé v sezóně nevešel do sestavy St. Louis

ST. LOUIS

Český hokejový útočník Martin Ručinský se podruhé v sezóně nevešel do sestavy St. Louis a zůstal v pondělním utkání proti Nashvillu jen na tribuně. Šestatřicetiletý trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z Nagana sice začal sezónu v elitní formaci, ale postupně přestal dostávat od trenéra Andyho Murrayho důvěru.

Článek

Blues měli před sezónou velká očekávání, když se Ručinský vrátil dobře připravený do kempu po potížích s kyčlí a operaci ramena, kvůli kterým nehrál od 6. února. Obnovená spolupráce s centrem Dougem Weightem však netrvala dlouho a jeho role v mužstvu se změnila. Přestal chodit na přesilové hry, dostával místo toho důvěru na oslabení. V 16 zápasech si připsal osm bodů za jediný gól a sedm asistencí.

"Jestli se to stane znovu, budu se snažit příště podat co nejlepší výkon. Je mi šestatřicet, nebudu zkoušet dělat nějaké nové věci. Budu hrát svou hru a snad to přijde," řekl Ručinský deníku Post-Dispatch ještě předtím, než se dozvěděl, že nebude proti Nashvillu hrát.

Murray podotkl, že si Ručinský musí zvyknout na jinou roli. "Nevyužíváme ho na přesilovky, ale na oslabení. Nebude mít asi tolik puk. Máme štěstí, že Marty je dost chytrý hokejista na to, aby se tomu přizpůsobil," prohlásil kouč St. Louis.

Pod jeho vedením však už v této sezóně skončil v St. Louis jiný český hráč Petr Čajánek. Trojnásobný mistr světa nejdříve odešel na farmu do celku Peoria Rivermen a v listopadu se stal posilou ruské Kazaně.

Podle médií bude zajímavé, jak odpoví na vyřazení ze sestavy Ručinský. Svůj jediný gól v ročníku vstřelil první listopadový den při výhře na ledě Minnesoty poté, co se vrátil do sestavy po svém prvním pobytu na tribuně při duelu s Phoenixem.

Reklama