Hlavní obsah

NHL: V Praze by se proti sobě měli postavit Rangers s Tampou

Příští ročník hokejové NHL pravděpodobně přeci jenom začne v Praze. A také ve švédském Stockholmu. Do Sazka Areny by měly dorazit týmy New York Rangers s pěticí Čechů a Blesky z Tampy Bay vedené Vincentem Lecavalierem spolu s momentálně nejproduktivnějším Čechem zámořské soutěže Václavem Prospalem. Zbývá podepsat pouze smlouvu.

Článek

Letošní sezóna se poprvé v historii National Hockey League hrála na území starého kontinentu. Ve Velké Británii změřily síly obhájce Stanley Cupu Anaheim Ducks s Los Angeles Kings. Vedení zámořské ligy chce v projektu pokračovat i příští rok. Tentokrát by však chtěli, aby se zápasy hrály v evropských městech, v nichž má hokej větší tradici. V potaz přicházela Moskva, Helsinky, Stockholm a Praha. Posledně dvě jmenovaná města vyslyšela nabídku. Jedná se pouze o jednotlivých klubech. Tak, aby byly pro hostitelské země co nejatraktivnější.

Hlavní město České republiky by nejraději přivítalo Jezdce z Manhattanu s pěti českými hokejisty v sestavě. I druhý zvolený tým, Tampa Bay, by přivezl trojici českých hráčů. V čele s momentálně nejproduktivnějším Čechem NHL Václavem Prospalem.

Možný zápas v Sazka Areně by mohl pomoci i vedení newyorského klubu. Hned trojici Čechů - Strakovi, Malíkovi a Rozsívalovi - totiž končí po této sezóně smlouva. Možnost zahrát si v dresu Jezdců na domácí půdě by je mohla motivovat v klubu zůstat a přistoupit na podmínky klubu při možném jednání o prodloužení jejich smlouvy. Čeští hokejisté by v pražské hale hráli rádi. „Myslím, že by to bylo skvělé,“ řekl za všechny Martin Straka. "Rangers jsou týmem Jaromíra Jágra. Mělo by smysl hrát v Praze,“ řekl pro nydailynews.com.

Manažer Rangers projekt podporuje

Generální manažer New York Rangers Glen Sather také celý projekt podporuje. „Přemýšleli jsme nad tou možností a souhlasíme,“ prohlásil v říjnu.

Vyjednávání se tedy přesunulo na rovinu financí. Právě klub z Manhattanu je totiž tím nejdražším. Podle deníku Daily News by se náklady na dvojzápas v Praze vyšplhaly na 18 miliónů korun. I to však nemusí být konečná částka. Českou stranu v celé záležitosti zastupuje Česká sportovní. Pro tu by ale i tato suma neměla znamenat vážnější problém. Jméno Jaromíra Jágra je dostatečnou zárukou vrácení nákladů. Česká sportovní nyní vyčkává, jednání probíhají zatím mezi vedením soutěže a kluby. Až poté bude znát částku, kterou bude muset zaplatit.

Týmy, které by se měly utkat ve švédské metropoli, ještě definitivně určené nejsou. První informace hovořily o Pittsburghu a Ottawě. Mluvit se ale začíná také o Detroitu, v němž působí nejvíce švédských hokejistů.

Reklama

Související témata: