Hlavní obsah

Olesz se po měsíci vrátil do sestavy Floridy

Po měsíční pauze způsobené zraněním ruky se český útočník Rostislav Olesz v pondělí vrátil do sestavy hokejistů Floridy. Dvaadvacetiletý bronzový medailista z loňské olympiády v Turíně dostal hned od trenéra Jacquesa Martina důvěru při přesilových hrách. Přestože se v nich Panthers při výhře na ledě Washingtonu 4:3 střelecky neprosadili, byl kouč s Oleszovým výkonem spokojený.

Článek

"Odvedl před brankou soupeře opravdu dobrou práci. Na mistrovství světa byl v tomto prostoru opravdu efektivní," připomněl Martin v deníku Palm Beach Post Oleszovu práci před brankovištěm v květnu v Moskvě. "Je před gólmanem dobře postavený a je těžké jej odtlačit."

Olesz do sezóny dobře vstoupil a v sedmi zápasech si připsal čtyři body za dvě branky a stejný počet asistencí. Zranil se 18. října v Torontu, s pravou rukou musel na operaci a do tréninku s týmem se znovu zapojil minulý týden. "Před dvěma dny jsem se ještě necítil s rukou moc dobře. Teď je to o hodně lepší. Už můžu střílet golfem," prohlásil po ranním rozbruslení před utkáním v americké metropoli.

Florida věří, že Olesz pomůže vylepšit bilanci mužstva v přesilových hrách. Panthers v posledních sedmi zápasech využili jedinou přesilovku z patnácti.

Reklama

Související témata: