Hlavní obsah

Hlaváč se střelecky probouzí, skóroval v NHL dvakrát za sebou

ATLANTA

Český hokejový útočník Jan Hlaváč se začíná prosazovat v dresu Tampy Bay. Jednatřicetiletý dvojnásobný mistr světa se trefil v NHL ve dvou po sobě jdoucích zápasech a vylepšil si dosud chudou bilanci na osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí z 20 zápasů.

Článek

Podle svých slov Hlaváč bojuje s frustrací, protože si představoval lepší návrat do NHL. "Očekával jsem, že bych mohl dát více gólů a mít víc bodů. Ale vím, že nic není dopředu dané a musím pořád tvrdě makat dál," řekl Hlaváč deníku The Tampa Tribune.

Po svém příchodu do NHL v roce 1999 nastřílel v dresu New Yorku Rangers za dvě sezóny 47 branek ve 146 zápasech, v dalších působištích Philadelphii, Vancouveru, Carolině i při comebacku v Rangers tolik střelecky nezářil.

Po tříletém působení v Evropě v Ženevě a Spartě jej zlákala zpět do zámoří Tampa Bay. A Hlaváč teď věří, že se štěstí v koncovce konečně začne vracet na jeho stranu. "Jsem se sebou nespokojený. Mám hodně šancí a musím věřit, že to bude pokračovat a začne mi to padat do brány," podotkl Hlaváč.

V posledních šesti zápasech útočník, který táhl letos Spartu k titulu, skóroval třikrát. Příležitostí má dostatek, ale třeba v pondělním utkání na ledě Atlanty před svou čtvrtou trefou v sezóně nedokázal zakončit akci do odkryté branky. "Musí věřit, že je schopný dávat góly na této úrovni. Má spoustu šancí, takže to není tak, že by nehrál dobře," prohlásil trenér Lightning John Tortorella.

Reklama

Související témata: