Hlavní obsah

Litvínov i třináctý zápas venku prohrál, v Kladně podlehl 3:5

KLADNO

Hokejisté Litvínova prohráli v pondělním utkání 23. kola extraligy na ledě posledního Kladna 3:5 a potvrdili, že se jim venku nedaří. Porážkou skončil na ledě soupeřů i jejich třináctý zápas v této sezóně. Kladno bylo před tímto kolem nejhorším týmem doma, ale vylepšilo si bilanci před vlastním publikem třetí výhrou z posledních čtyř utkání.

Článek

Kladenský trenér se se musel obejít bez útočníka Zdeňka Nedvěda i obránce Ševce a v úvodu hrály oba týmy patrně. Domácím se ale podařilo v páté minutě otevřít skóre, když Gardoňovu ideální přihrávku zužitkoval Čurilla. Vzápětí mohl zvýšit vedení Patera, ale litvínovský gólman Hübl se zaskvěl.

Severočeši odpověděli příležitostí Jenáčka, který z velkého úhlu netrefil odkrytou branku. Hosté měli štěstí, že v 18. minutě zamířil Štěpánek jen do tyče a stejně skončil v těsně před sirénou i Paterův pokus.

Druhého gólu se dočkal poslední tým tabulky po 53 vteřinách druhého dějství, kdy se prosadil střelou z mezikruží Gardoň. V polovině utkání se radoval opět celek Geus Okna, kdy zvýšil již na tříbrankový rozdíl Diviš. Hosté se však nepoložili a už o necelou minutu později snížili díky Skuhrovcově střele. V 34. minutě fauloval Poživil unikajícího Martina Procházku, ale trestné střílení neproměnil Kalla.

Závěrečnou část začali velice aktivně Severočeši a výsledkem jejich snahy byla v 47. minutě Bendova branka v přesilovce. Kladno odpovědělo za dvacet vteřin, kdy po přečíslení litvínovské obrany skóroval Bělohlav. Litvínov se snažil ještě zdramatizovat závěr a ve vlastním oslabení se trefil 21 vteřin před koncem Vobořil. Při power-play ale dovršil čtyři sekundy před koncem do prázdné branky Kalla.

Geus Okna Kladno - Litvínov 5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Čurilla (Gardoň), 21. Gardoň (Kuchler), 31. Diviš (Čurilla), 47. Bělohlav (M. Štěpánek), 60. Kalla - 32. Skuhrovec (Branda), 47. Benda (Bednařík), 60. Vobořil (Lukeš). Rozhodčí: Polák - Rittich, Guth. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1994.
Kladno: Orct - Hájek, Nádašdi, Pavlas, Schnabel, Trončinský, M. Štěpánek - Gulaš, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav. Trenéři: Müller a Kasík.
Litvínov: J. Hübl ml. - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Trávníček, Branda, Jenáček - Jánský, Benda, Sklenička - J. Černý, Rindoš, Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: