Hlavní obsah

Hokejisté Edmontonu včetně Hemského potvrdili, že nájezdy umí

NEW YORK

Hokejisté Edmontonu vyhráli v úterý pátý penaltový rozstřel ze šesti, které dosud v sezóně NHL absolvovali. Při vítězství 5:4 nad Vancouverem se mezi úspěšné exekutory samostatného nájezdu zařadil i český útočník Aleš Hemský, jenž ve třetí sérii vyrovnal na 1:1. Pardubický rodák si navíc v normální hrací době připsal dvě asistence, hlavní hvězdou zápasu byl ale Shawn Horcoff, který vedle rozhodující penalty vstřelil gól i v samotném utkání a na další přihrál.

Článek

Cesta k úspěchu Edmontonu vedla přes efektivitu v přesilových hrách, z kterých dali domácí tři góly. Jednou ale také při své početní výhodě inkasovali. "Musíte být schopni střílet góly v početní převaze. Dneska se nám to dařilo a doufám, že to bude takhle dál pokračovat," přál si Hemský, jehož tým před úterním utkáním gólově zužitkoval pouze sedm z 82 odehraných přesilových her. Oilers na vlastním ledě zvítězili téměř po měsíci a díky úterní výhře přenechali poslední místo v Západní konferenci Phoenixu.

Český obránce Tomáš Kaberle dvěma asistencemi v zápase proti Bostonu zakulatil počet finálních přihrávek v kariéře na 300. Jeho přičiněním Maple Leafs vedli ve 36. minutě 2:0, ale Bruins v dalším průběhu čtyřmi góly výsledek otočili. Premiérové vítězství v NHL si tak připsal debutující brankář Tuukka Rask, který byl před dvěma lety draftován právě týmem Maple Leafs.

Sundin: Je to pro nás zklamání

Dvacetiletý gólman Bostonu zneškodnil 30 střel a byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. "Vítězství nad Torontem pro mě moc znamená. Zápas jsem si užil a dokázal jsem jim, že jsem schopný chytat na této úrovni," řekl spokojený Rask, kterého překonali pouze Brian McCabe a Mats Sundin. "Je to velké zklamání. Vedli jsme o dva góly a zbytečně jsme nechali soupeře vrátit se zpět do zápasu," litoval švédský útočník Sundin, který vsítil 534. gól v NHL a dostal se na 27. místo v historické tabulce střelců.

Calgary dokázalo porazit Colorado až ve čtvrtém vzájemném zápase v sezóně. Hostující Avalanche se sice ujali v 22. minutě vedení trefou Marka Svatoše, ale stejně jako v předcházejících třech utkáních venku to byl jejich jediný gólový úspěch. Domácí Flames čtyřmi góly zápas otočili, přičemž dvakrát se trefil pětatřicetiletý Owen Nolan.

"Nemůžeme si dovolit tomuhle týmu pouštět body. Je pro nás důležité, že odjíždějí s prázdnou," uvedl obránce Robyn Regehr s připomínkou situace z minulé sezóny, kdy Flames získali o jediný bod více než Colorado a postoupili na jeho úkor do play-off. Do sestavy Avalanche se potřetí v ročníku nevešel český útočník Jaroslav Hlinka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články