Hlavní obsah

Gólman Aebischer skončil v NHL a vrací se do Švýcarska

Po nedávném příchodu kanadského mistra světa Ansona Cartera získal hokejový klub z Lugana dalšího hráče s výraznými zkušenostmi z NHL. Své zámořské angažmá zřejmě definitivně ukončil švýcarský brankář David Aebischer, jenž s aktuálně sedmým klubem ligové tabulky podepsal smlouvu do roku 2012.

Článek

Devětadvacetiletý Aebischer působil od letošního července ve Phoenixu, za nějž však odchytal pouze jeden zápas a byl odeslán na farmu. Tento týden poté kontrakt s Kojoty rozvázal a vrátil se po deseti letech do Švýcarska.

Ženevský rodák strávil největší část své kariéry v Coloradu Avalanche, s nímž se jako náhradník legendárního Patricka Roye radoval v roce 2001 ze zisku Stanley Cupu. Nejvytíženější byl Aebischer v brance denverského týmu v sezoně 2003/04, v níž odchytal 62 zápasů. V následujícím ročníku po výluce byl vyměněn za Josého Theodora do Montrealu, odkud letos jako volný hráč odešel na nepovedené angažmá do Phoenixu.

Zřejmě světově nejznámější švýcarský hokejista, jenž svou vlast reprezentoval na olympijských hrách i juniorských a světových šampionátech, odchytal v NHL 214 utkání s průměrem 2,52 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 91,2 procenta.

Reklama

Související témata: