Hlavní obsah

Nejhorší tým NHL Washington odvolal trenéra Hanlona

WASHINGTON

Nejhorší tým NHL Washington Capitals se ve čtvrtek rozhodl pro změnu na trenérském postu. Od mužstva, které po nadějném startu do sezony z 21 zápasů získalo jen třináct bodů, odvolalo klubové vedení Glena Hanlona. Jeho dočasným nástupcem pověřilo Bruce Boudreaua, dosavadního kouče farmářského celku Washingtonu.

Článek

Hanlon vedl hokejisty Capitals čtvrtou sezónu a ta poslední mu vůbec nevyšla. Na úvod sice třikrát během čtyř dnů vyhráli, jenže pak už přišly za měsíc a půl jen tři další vítězné zápasy. Klub tak zažívá nejhorší úvod sezóny za posledních 26 let.

Během středečního domácího duelu s Atlantou musel padesátiletý trenér poslouchat z tribun sborové skandování: "Hanlon ven!" a po prohře 1:5, páté za sebou, si ve čtvrtek došel na stadión pro výpověď.

O dva roky starší Boudreau se s farmou Washingtonu, týmem Hershey Bears, probojoval dvakrát za sebou do finále nižší soutěže AHL. V týmu Capitals se nyní setká se sedmi bývalými svěřenci, mezi něž patří i český útočník Tomáš Fleischmann. Premiéra v NHL čeká nového kouče v pátek na ledě Philadelphie.

Reklama

Související témata: