Hlavní obsah

Hokej navždy ztratil legendu NHL obránce Johsona

BOSTON

Bývalý hokejový obránce Montrealu Canadiens, držitel sedmi prstenů pro vítěze Stanley Cupu a člen Síně slávy Tom Johnson zemřel ve věku 79 let. Ve čtvrtek tuto smutnou zprávu oznámil tým Bostonu, v němž Johnson působil přes třicet let do roku 1998, kdy odešel do důchodu, jako trenér a vedoucí úředník. Tým příčinu smrti neuvedl.

Článek

"Ztratili jsme kamaráda, učitele, důvěrného přítele, tím vším pro nás Tom byl," citoval slova bývalého trenéra a generálního manažera Bostonu Bruins Harryho Sindena server Espn. "Bruins a vůbec celý hokej ztratil skvělého člověka," dodal Sinden, který v současnosti pracuje jako poradce.

Jonson odehrál 15 sezón za slavný klub Montreal Canadiens a pomohl týmu k šesti Stanley Cupům včetně pěti po sobě jdoucích titulech v letech 1956-60. Sedmý pohár lorda Stanleye vybojoval jako trenér Bostonu v roce 1972. Rodák z Manitoby získal v sezóně 1958-59 také The Norris Trophy pro nejlepšího zadáka zámořské NHL.

"Hrál a vyhrával...sedm Stanley Cupů, Norris Trophy, navždy zůstane v Síni slávy, v hokeji už nelze dokázat více," řekl další bývalý kouč Bostonu Don Cherry. "Bude nám hrozně moc chybět. Zažili jsme spolu hodně zábavy. Dokázal toho mnoho," přidal Dickie Moore, bývalá hvězda Montrealu Canadiens.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články