Hlavní obsah

Klíčem k úspěchu Nashvillu byla podle kouče psychická pohoda

Čeští hokejisté v barvách Nashville Predators zařídili ve čtvrtečním střetnutí NHL s Detroitem vítězství svého týmu. Nejprve vyrovnal v závěru druhé třetiny Martin Erat, aby na počátku závěrečného dějství rozhodl o dvou bodech Radek Bonk přesnou střelou pod břevno. "Hráli jsme tvrdě a byli psychicky v pohodě," pochvaloval si po zápase kouč Predátorů Barry Trotz.

Článek

„Jsou velmi zkušení a na puku jsou hrozně efektivní, stejně jako při přechodu z obrany do útoku. Pokud se chcete jen dívat, jak si s vámi hrají, pak by vás čekala dlouhá noc. Lepší je hrát tvrdě a použít proti nim jejich vlastní zbraň,“ řekl kouč Nashvillu Barry Trotz o hráčích Detroitu na stránkách Espn. "Klíčem k úspěchu nad Detroitem je být psychicky v pohodě,“ pokračoval Trotz v prozrazení úspěchu na vítězství proti Detroitu.

Přestože Rudá křídla vedla v 19. minutě druhé třetiny 2:1, zásluhou Martina Erata vyrovnal Nashvill 42 sekund před koncem třetiny. Jeho spoluhráč Radek Bonk strhl ve 3. minutě závěrečné části vedení na stranu Predators. „Někdy to vyjde, jindy ne. Tentokrát mi to vyšlo,“ řekl skromně jednatřicetiletý Bonk.

„V současné NHL je těžké dávat brankářům góly od modré čáry, aniž byste puk tečovali. Musíte dorážet a střílet zblízka,“ komentoval bývalý forvard Ottawy či Montrealu vítěznou střelu, která zaplula přesně do levého rohu Haškovy svatyně.

„Dal to přesně pod břevno,“ smutnil po utkání český brankář, který svůj tým ani potřetí za sebou nedovedl k výhře. „Jediná pozitivní věc na dnešní porážce je, že v minulých zápasech jsem neměl tolik zákroků. Proti Nashvillu jsem si zachytal více, ale prohráli jsme a to je špatně,“ litoval Dominik Hašek po utkání, v němž čelil 29 střelám, na stránkách Detroit Free Press.

Reklama

Související témata: