Hlavní obsah

Osobní statistiky Výborného nezajímají, důležitější je tým

Český útočník hájící v zámořské NHL barvy Columbus Blue Jackets David Výborný si do osobních statistik připsal za jednadvacet zápasů letošní sezóny pouze sedm kanadských bodů. Osobní statistiky však pro něj nejsou prioritou. „Zajímá mě úspěch mužstva,“ řekl v rozhovoru pro deník The Columbus Dispatch.

Článek

Columbus však po jednadvaceti zápasech okupuje poslední příčku Centrální divize a celkově se v Západní konferenci nachází s 22 body na jedenáctém místě. „První co mne napadne, je vybojovat play-off. Je však stále brzy,“ uvědomuje si David Výborný a nepropadá panice.

„Předchozí sezóny hrál každý na sebe, bylo to sobecké. Letos je to jinak,“ komentoval předchozí nezdary „Modrokabátníků“, v jejichž dresu do kolotoče s názvem play-off dosud nenakoukl.

Dvaatřicetiletý útočník se v létě stane volným agentem a bude nechráněným hráčem, pokud nepodepíše nový kontrakt. Výborný je však v současnosti myšlenkami jinde. „Dříve jsem se tím trápil. Nyní jsem dal jeden gól. Měl bych ale mít tak čtyři nebo pět, že jo? Já už tohle neřeším,“ říká s nadhledem bývalý sparťanský útočník ke svým statistikám.

Výborný má podporu vedení i trenéra

„Dříve se David soustředil více na to, aby byl produktivní a to ho ovlivňovalo v každém momentu utkání. Když pak nevyužil svou šanci, tak ho to dost sráželo. Nyní se však stal hráčem, který nám dokáže vyhrát zápasy, aniž by skóroval,“ vysekl poklonu na adresu českého útočníka kouč Ken Hitchcock a současně naznačil, že se Výborný o své další angažmá strachovat nemusí. „Vůbec nám nejde o jeho osobní statistiky. On ví, že má podporu mou i managmentu. Vedení se líbí, jakým způsobem David hraje,“ pokračoval v pochvale.

„Stále na sobě pracuji, snad to přijde,“ zakončil s nadsázkou jihlavský rodák. „Možná se až příliš hledí na body. Já vím jedno, hlavně že je David v základní sestavě,“ řekl kapitán Blue Jackets Adam Foote na adresu svého asistenta.

Reklama