Hlavní obsah

Nejlepší útočná zbraň Chicaga je zpět! Havlát vstřelil dvě branky

CHICAGO/PRAHA

Hokejista Martin Havlát znovu po dvaadvaceti zápasech oblékl v NHL dres Blackhawks a pomohl svému týmu ke středečnímu vítězství nad Tampou Bay dvěma brankami. Chicago má svého lídra zpět! „Chtěl jsem být užitečný. Necítím se ještě úplně skvěle, na konci jsem byl dost unavený,“ citoval Havlátova slova server Espn.com.

Článek

Český hokejista Martin Havlát se zranil v úvodním zápase sezóny 4. října proti Minnesotě a ve čtvrtečním souboji proti Lightning neztrácel čas a připsal si ve své obnovené premiéře rovnou dva přesné zásahy. „Bylo pěkné hned skórovat,“ řekl pro deník Daily Herald ke své bleskové trefě po 43 sekundách hry. „Chtěl jsem se prostě vrátit a být užitečný,“ dodal skromně ke svému velkolepému návratu.

Začátky třetiny šestadvacetiletému forvardovi proti Tampě Bay svědčily a ke své první brance přidal po 12 sekundách od zahájení prostředního dějství svou druhou trefu, u které mu asistoval další Čech Robert Lang. „Je skvělé mít ho zpátky v týmu, svým výkonem dokáže zvednout celé mužstvo,“ poznamenal na adresu mladoboleslavského rodáka nováček Patrik Kane.

„Nečekali jsme, že to hned takhle odpálí,“ pochvaloval Havláta další hvězdný mladík Jonathan Toews, jenž sám zakončil utkání pátým gólem pro domácí. „V lize tohle moc hráčů nedokáže,“ přidal pochvalu kouč Jestřábů Denis Savard. „Bylo to velmi působivé. Pomysleli byste si, že bude nemastný neslaný, ale tohle dokáže jen málo hráčů,“ souhlasil se svým trenérem Havlátův spoluhráč Patrick Sharp. „Je to skvělý hráč, naše nejlepší útočná zbraň,“ dodal.

„Všichni odehráli skvělý zápas,“ nezapomněl Havlát připomenout týmovou spolupráci. „Potřebuji ale ještě pořádně potrénovat, hlavně nohy se musí dostat do formy,“ řekl závěrem pro deník Chicago Tribune.

Reklama

Související témata: