Hlavní obsah

Výhru New Jersey zařídil po nájezdu Gionta, Rachůnek nahrával

Obránce Karel Rachůnek přispěl asistencí k sedmé výhře hokejistů New Jersey v NHL za sebou. Po pěkné křížné nahrávce českého hokejisty se Devils v nedělním zápase s Atlantou dostali do vedení 2:1, ovšem o jejich vítězství se rozhodovalo až v penaltovém rozstřelu. V něm byl jediným úspěšným aktérem Brian Gionta, který zajistil New Jersey výhru 3:2.

Článek

"Jakmile jsem byl na modré čáře, viděl jsem, že je hodně povyjetý z branky. Snažil jsem se proto zrychlit," popsal rozhodující moment Gionta, který bekhendovou kličkou překonal brankáře Johana Hedberga. Za vítěznou sérií New Jersey stojí zejména gólman Martin Brodeur, jenž chytal v každém z posledních sedmi zápasů a pustil v nich jenom devět branek.

"Je jedním z nejlepších gólmanů v historii. Musíte si počínat precizně, abyste ho překonali," řekl aktuálně nejlepší ligový střelec Ilja Kovalčuk o Brodeurovi, který zneškodnil všechny tři soupeřovy samostatné nájezdy.

Defenzíva Edmontonu fungovala skvěle

I bez zraněného českého útočníka Aleše Hemského dokázali hráči Edmontonu uspět na ledě Anaheimu. Hokejisté Oilers i díky jedné brance Dustina Pennera, který loni získal s Ducks Stanleyův pohár, zvítězili přesvědčivě 4:0.

"Hráli jsme velmi dobře v obraně. Zblokovali jsme spoustu střel, neboť jsme měli vysunutého hráče," chválil defenzivní hru týmu brankář Mathieu Garon, který si připsal druhé čisté konto v sezóně.

Anaheim prohrál čtyřgólovým rozdílem potřetí z posledních čtyř utkání a je až jedenáctý v Západní konferenci. "Jsme jenom lidi. Musíme zůstat pozitivní a najít způsob, jak se dostat do herní pohody," řekl útočník Rob Niedermayer. V dresu Edmontonu nastoupil ke svému prvnímu utkání v ročníku po zánětu tlustého střela Fernando Pisani. "Před měsícem a půl jsem si nebyl jistý, zda vůbec budu letos hrát," přiznal Pisani, který byl předloni nejlepším střelcem play-off.

Luongo svůj tým podržel

V předchozích třech zápasech odcházel brankář Vancouveru Roberto Luongo z ledu s čistým kontem. Obdivuhodná série kanadského gólmana skončila v Minnesotě, kde Canucks prohráli 1:2. "Bez Roberta (Luonga) v brance by pravděpodobně bylo po první třetině hotovo," vyzdvihl obránce Mattias Öhlund výkon Luonga, jehož neprůstřelnost trvala 210 minut.

"Hráli jsme sedmkrát v oslabení, z toho tři tresty byly zbytečné. Takové věci si nemůžeme dovolit, pokud chceme vyhrát," zlobil se trenér Vancouveru Alain Vigneault. Na jediné brance Canucks se asistencí podílel český obránce Lukáš Krajíček.

Reklama