Hlavní obsah

Uzdravený Kubina by se měl vrátit do obrany Toronta

TORONTO

Český hokejový obránce Pavel Kubina by se mohl po problémech s křížovými kolenními vazy v nejbližších dnech vrátit do sestavy Toronta. Podle informací deníku Toronto Sun by měl do NHL zasáhnout v sobotním duelu proti Bostonu. Kubina hrál naposledy 10. listopadu, kdy se v duelu proti New Yorku Rangers zranil při střetu u mantinelu s útočníkem Blairem Bettsem.

Článek

Zlepšení zdravotního stavu třicetiletého zadáka dělá radost představitelům klubu, neboť Kubina patří k největším hvězdám Maple Leafs. Podle některých hrál před zraněním ve své nejlepší formě během působení v Torontu, kde je od sezóny 2006/07. "Už je to dobré, nohy můžu klidně složit po sebe," řekl v pondělí Kubina novinářům v tréninkové hale.

Podle původních odhadů měl být mimo hru přinejmenším měsíc, ale podle všeho stihne svůj návrat o něco dříve. V pondělí absolvoval první trénink s týmem v plném zatížení a dokonce by chtěl být v sestavě již při čtvrtečním utkání s Rangers na ledě Madison Square Garden. "Vždy jsem se uzdravoval rychle, což je jedině dobře. Můžete mi věřit, že když jsem byl ten první týden doma, tak jsem nebyl zrovna příjemným společníkem," uvedl Kubina.

Třetí nejvytíženější hráč týmu v této sezoně odehrál zatím 18 utkání a nasbíral v nich 11 bodů za gól a deset přihrávek.

Reklama