Hlavní obsah

Nechme Haška, aby se rozjel, řekl kouč Detroitu Babcock

Gólman Detroitu Dominik Hašek naskočil do kolotoče NHL znovu po čtyřech zápasech. Dlouhých jedenáct dní čekal na svou příležitost a comeback se mu vydařil. Přestože na něj Montreal nevyslal příliš mnoho střel, pardubický rodák znovu pocítil, jak chutná vítězství. „Musíme nechat Doma, aby se rozjel tak, jak to umí,“ řekl po utkání trenér Red Wings Mike Babcock na adresu českého brankáře.

Článek

„Pořád mne to trápilo, hodně jsme se soustředil na svůj výkon a mužstvo,“ řekl po utkání Dominik Hašek na serveru Mlive.com. „Nejde o fyzičku, po fyzické stránce se cítím velmi dobře. Psychicky je to stále problém, pokud dostanu pár branek. Nicméně se snažím soustředit na každou střelu, nejen tu první. Mnohokrát na vás totiž jde dost dorážek,“ dodal Hašek, který za svou kariéru odehrál proti Canadiens 38 utkání a v úterý si připsal proti kanadskému mužstvu svou třiadvacátou výhru.

„Cítím se zdravý a na tréninku jsem plný energie, takže doufám, že se to přenese i do zápasů. Vím, že jsem v poslední době tolik nehrál, ale jsem v klidu a připraven chytat,“ upozornil český brankář, který poslední čtyři zápasy pozoroval pouze ze střídačky.

Jedenáct dní tedy brankář s číslem 39 na zádech čekal na svou příležitost. Díky skvělým výkonům Chrise Osgooda měl však trenér Mike Babcock lehké rozhodování. V Bell Center v Quebecu přesto dostal příležitost pardubický rodák. „Ozzie (Chris Osgood) chytá skvěle a zaslouží si za svou tvrdou práci důvěru,“ pochválil nejprve Babcock Osgooda. „Je ale evidentní, že máme dva kvalitní brankáře a musíme je využívat. Musíme nechat Doma (Hašek), aby se rozjel tak, jak to umí,“ přidal následně kouč Red Wings. „S takovým množstvím cestování jaké absolvujeme, je skvělé mít dva rozchytané brankáře,“ dodal.

„Je příjemné znovu okusit ten pocit vítězství,“ přiznal dvaačtyřicetiletý brankář pro deník The Detroit News. „Je to něco, co mně chybělo. Byl jsem šťastný, že mohu znovu chytat a vyhrát, přestože jsem neměl mnoho práce, “ dodal závěrem Hašek, na něhož vyslal domácí Montreal šestnáct střel.

Reklama

Související témata: