Hlavní obsah

Z Eliáše spadla tíha „áčka“, zajistil dvěma góly výhru Devils

Až dva měsíce po začátku nové sezóny NHL jmenoval nový kouč New Jersey Brent Sutter kapitánem Devils Jamie Langebrunnera. Překvapení? Pro Patrika Eliáše, který nosil kapitánské „céčko minulou sezónu nikoli. „Nejsem hlupák, umím číst mezi řádky, chtěl mě trochu naštvat,“ řekl Eliáš, který rozhodl středeční duel s Bostonem, pro server Nj.com.

Článek

Pomalý start zažíval český útočník na začátku nové sezóny, ale nyní se již dostává do své kůže. „Nechtěl bych být v pozici brankáře. Bylo to pro něj těžké,“ řekl Patrik Eliáš po utkání ke svému rozhodujícímu gólu ve 4. minutě prodloužení. „Nemohl tu střelu vidět, prošla skrze nohy obránce, který před ním stínil,“ dodal. Brankář Bostonu Tukka Rask nastoupil proti Devils teprve ke svému třetímu startu v NHL.

Útočná trojice Eliáš - Gionta - Parise si v zápase připsala osm kanadských bodů. Čtyři zaznamenal Parise a tři rodák z Třebíče. Přitom mohl toto číslo při troše štěstí i zdvojnásobit. „Přestože to mohlo být ještě příjemnější, stejně bych raději příště odehrál stejný zápas jako proti Bruins,“ nelitoval Eliáš neproměněných šancí.

„Byl to jednoznačně jeho zatím nejlepší zápas v sezóně,“ pochválil Eliáše trenér Sutter. „ Ani ne kvůli tomu, že si vylepšil osobní statistiky, ale hrál celé utkání o stupeň lépe než když byl asistentem kapitána. Možná to byla jeho odpověď na to, co se stalo,“ dodal kouč Devils a Eliáš přidal k situaci, kdy ho nový trenér Ďáblů zbavil i „áčka“ na hrudi, svůj komentář. „Možná mne to až příliš svazovalo a možná to „A“, které jsem nosil na mne bylo až příliš těžké,“ přiznal jednatřicetiletý forvard.

„O všem jsme spolu mluvili. Je (Eliáš) hrdým členem tohoto týmu, chlapík, který se vyšplhal tam, kde je, po vlastním lanu. Dnes nás dotáhnul k vítězství a tak to bude určitě pokračovat,“ přidal svůj pohled současný kapitán Jamie Langenbrunner.

Reklama