Hlavní obsah

Niedermayer to ještě zkusí, připojil se znovu k Anaheimu

ANAHEIM

Kapitán posledních vítězů Stanleyova poháru Scott Niedermayer si to s odchodem do hokejového důchodu přece jen rozmyslel. Čtyřiatřicetiletý obránce už ukončil svůj odpočinek po slavném tažení s Kačery a rozhodl se opět připojit ke svému týmu, kde má stále platnou smlouvu. Podle vyjádření Anaheimu by se mohl v zápase NHL objevit během sedmi až deseti dní.

Článek

"Jsme samozřejmě velmi rádi, že si Scotty vybral návrat a bude opět hrát v našem týmu. Bylo to pro něj určitě složité rozhodování," řekl generální manažer Anaheimu Brian Burke. Niedermayer má v klubu kontrakt až do konce sezóny 2008/09 ve výši přeš šest miliónů dolarů ročně. Pro letošní ročník bude ta částka samozřejmě nižší, ze základní části NHL už je odehráno takřka třicet zápasů. Během doby, kdy nehrál, žádný plat nepobíral.

"Už se těším na to, až budu opět se svými spoluhráči a vyjedu zase na led," prohlásil Scott Niedermayer. "Rád bych při té příležitosti poděkoval majitelům týmu, Brianu Burkeovi a spoluhráčům za jejich trpělivost při mém rozhodování. Bylo to těžké," dodal hráč, jenž vlastní už čtyři prsteny za vítězství ve Stanleyově poháru, poslední navíc slavil s bratrem Robem. V dresu Kanady navíc vyhrál olympijské hry, mistrovství světa, i Světový pohár... Proto po sezóně těžko hledal další motivaci k hokeji.

Poslední sezóna byla parádní

Ještě když mu poslední sezóna tak svěle vyšla. Niedermayer byl nejproduktivnějším obráncem celé NHL, s 69 kanadskými body si vytvořil osobní rekord a stanovil nový rekordní klubový zápis. Po sezóně získal Conn Smythe Trophy pro nejlepšího hráče play-off a figuroval i v nominaci na Norris Trophy pro nejlepšího beka soutěže.

Starší z bratrů Niedermayerových ve čtvrtek ráno už kroužil po ledě na tréninku týmu. Anaheimu by se teď jeho zkušenosti náramně hodily. Klub je momentálně ve své divizi na třetím místě a v defenzívě poněkud zaostává. Ve Východní konferenci jsou jen tři týmy, které zatím inkasovaly víc branek.

Reklama

Související témata: