Hlavní obsah

Hašek si svůj návrat do branky Detroitu pochvaluje

NEW YORK

Do skvělé formy se v poslední době dostal český brankář Detroitu Dominik Hašek. V pátečním utkání pomohl svému týmu devatenácti úspěšnými zásahy k zdolání Minnesoty a připsal si již své sedmasedmdesáté čisté konto v kariéře. Po zásluze byl navíc vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Na drtivém vítězství 5:0 se jednou brankou podílel i útočník Jiří Hudler.

Článek

Hašek si svůj návrat do branky Rudých Křídel zatím pochvaluje. „Jsem spokojený, že jsem zase zpátky. Po dvou týdnech jsem nastoupil v domácí hale,“ popisoval své pocity Hašek. Z posledních dvou zápasů český veterán inkasoval jen jednou. „Věřím, že se mi bude dařit i nadále,“ doufá v pokračování svých aktuálních výkonů.

Že je Hašek v pohodě, dokazovaly i jeho impulsivní reakce v průběhu celého utkání. Častokrát klepal holí o led, své spoluhráče hlasitě dirigoval. Nejednalo se ovšem o projev nespokojenosti. Naopak. „Jsem na ledě slyšet a to je přesně to, co potřebuji. Pomáhá mi to,“ vysvětloval dvaačtyřicetiletý gólman.

Ještě jedním momentem na sebe Hašek v zápase s Minnesotou upozornil. Když se na něj v závěru řítil kanonýr Gáborík, hbitě vyjel z branky a tygřím skokem mu skočil pod nohy. Slovenský útočník se ve vzduchu přetočil a tvrdě dopadl na led. Hašek za tento zákrok vyfasoval dvě minuty, verdikt rozhodčího se mu ale příliš nelíbil.

„Určitě to nemělo být vyloučení. První jsem vzal puk, potom trefil jeho. Gáborík měl hlavu dole,“ hájil se Hašek, že útočník Minnesoty neměl o hře kolem sebe přehled. „Musel jsem chránit i sebe. Takové situace jsou nebezpečné pro hráče i brankáře, musíte být opatrný,“ dodal.

Hvězdou zápasu byl vyhlášen Švéd Henrik Zetterberg, který dosáhl svého druhého hattricku v kariéře a vrátil se na průběžné druhé místo v kanadském bodování soutěže. „Když dáte jeden gól, chcete dát další. Když dáte dva, myslíte na hattrick,“ popisoval Zetterberg.

Reklama

Související témata: