Hlavní obsah

Minnesota chce pro Haška větší trest, gólman nechápe proč

Trenérovi hokejistů Minnesoty Jacquesi Lemairovi se nelíbí, že český brankář Dominik Hašek nedostal přísnější trest za zákrok na útočníka Mariána Gáboríka v pátečním utkání NHL. Gólman Detroitu skluzem poslal slovenského hráče do vzduchu a ten po přemetu dojel až za brankovou čáru. Hašek, který od rozhodčího dostal dvě minuty za podražení, je přesvědčen, že zákrokem výrazněji sportovní mantinely nepřekročil.

Článek

"Bylo to nebezpečné, proto vůbec nechápu, že Hašek nedostal trest do konce utkání," prohlásil Lemaire s tím, že český gólman šel do souboje s úmyslem Gáboríka zranit. "Mohl jsem si poranit hlavu, navíc to bylo za stavu 5:0, tak proč takový zákrok? Nečekal jsem, že mě takhle srazí," řekl Gáborík listu Minneapolis Star.

Hašek však vidí svůj více než desetimetrový výlet z branky ve zcela jiném světle. „V Evropě i později v NHL jsem podobných zákroků předvedl stovky a tenhle byl rozhodně nejzdařilejší. Nechápu, o čem lidé z Minnesoty hovoří, byl to čistý zákrok. Šel jsem po puku a bylo na Gáboríkovi, aby dával pozor,“ uvedl český gólman pro list Detroit Free Press.

Podle zámořských médií by mohl být Hašek vedením soutěže dodatečně potrestán, kdyby byl Gáborík zraněn. Protože však vyvázl bez úhony, disciplinární postih ho zřejmě mine. Výkonný viceprezident hokejových operací Colin Campbell zatím odmítl Haškův zákrok komentovat.

Reklama

Související témata: