Hlavní obsah

Crosby jako první hokejista po Lemieuxovi vyhrál domácí anketu

TORONTO

Poprvé od roku 1993 se Sidney Crosby zasloužil o to, že anketu o nejlepšího kanadského sportovce vyhrál hokejista. Naposledy jím byl legendární Mario Lemieux a letos jej napodobil dvacetiletý kapitán Pittsburghu. Majitel Hart a Art Ross Trophy se o svém vítězství v každoroční anketě sportovních novinářů dozvěděl v úterý před zápasem NHL na ledě Philadelphie.

Článek

"Je to pro mě obrovská čest. Ocitl jsem se ve společnosti legend jako Mario Lemieux či Wayne Gretzky a dalších velkých postav historie kanadského sportu, to hovoří za vše," uvedl v prohlášení hokejista, který se v uplynulé sezóně v pouhých 19 letech stal vítězem kanadského bodování NHL. V soutěži produktivity tohoto ročníku NHL si po zápase ve Filadelfii polepšil na druhé místo.

V domácí anketě o Sportovce roku porazil vítěze z roku 2005 basketbalistu Steva Nashe, na dalších místech skončili sjezdař Erik Guay, boxer Steve Molitor či mistr světa v rychlostní kanoistice Adam Van Koeverden. Loni získala cenu Loua Marshe díky pěti medailím z olympiády v Turíně rychlobruslařka Cindy Klassenová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články