Hlavní obsah

Havlát: Už byl čas vrátit se na vítěznou vlnu

PRAHA/CHICAGO

Úspěšný návrat do sestavy Chicaga prožívá útočník Martin Havlát. Český forvard se vrátil do týmu Blackhawks po dvaadvacetizápasové pauze způsobené zraněním ramena na konci listopadu a v sedmi zápasech rozšířil svou statistiku o pět gólů a tři asistence. Naposledy přispěl dvěma góly ke středečnímu vítězství nad Los Angeles Kings, jímž Chicago zastavilo čtyřzápasovou sérii porážek.

Článek

Chicago vyrukovalo na aktuálně nejhorší tým NHL (spolu s Washingtonem) s důraznou hrou, které velel především Fin Tuomo Ruutu. A poté, co si domácí hned v úvodu utkání udělali pořádek na ledě, začali upravovat i skóre. Havlát zvyšoval na rozdíl dvou branek ve 14. minutě, trefa Duncana Keitha z 15. minuty pak definitivně určila vývoj zápasu. „Trefovali jsme hráče Los Angeles skutečně často. Byly to ale čisté zásahy do těla, díky kterým jsme si vytvořili šance,“ pochvaloval si Havlát po utkání.

Kings sice snížili v závěru první třetiny, Havlátova druhá branka z úvodu druhé části ale vrátila domácím opět třígólový náskok. Los Angeles pak znovu kus manka umazalo díky Patricku O’Sullivanovi a Anzemu Kopitarovi, zásahy Jonathana Toewse a Patricka Sharpa ale určily konečný výsledek.

„Každý odvedl mnohem lepší, chytřejší práci než v předchozích čtyřech zápasech. Snažili jsme se neudělat tolik chyb. Ve srovnání s posledními duely jsme hráli skutečně lépe a je skvělé, že se nám podařilo vstřelit tolik gólů. Už byl nejvyšší čas vrátit se na vítěznou vlnu,“ líčil novinářům Havlát, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Chicagu patří momentálně v pořadí Západní konference dvanáctá příčka, v Centrální divizi je předposlední s náskokem dvou bodů na Nasville. „Myslím, že není důvod k panice. Jsou týmy, které vstoupily do sezóny sedmi porážkami v řadě a  nyní okupují místa pro play-off. Sezóna je dlouhá a jednou jste dole, jednou nahoře,“ podotkl k postavení Blackhawks Robert Lang, který asistoval u Havlátova prvního gólu.

Reklama

Související témata: