Hlavní obsah

Hemský a Hašek nevěděli, co od sebe při nájezdech čekat

Soubojem pardubických rodáků vyvrcholilo čtvrteční utkání NHL mezi Edmontonem a Detroitem. Řeč je o českém brankáři Dominiku Haškovi a forvardu Olejářů Aleši Hemském. Šťastnějším byl po čtvrtečním souboji útočník Oilers, který jako jediný dokázal na svého krajana v brance Red Wings vyzrát v samostatných nájezdech, a zkazil tak domácím sérii vítězných tažení.

Článek

„Prostě jsem do toho šel a snažil se vystřelit tak tvrdě, jak jen to šlo,“ citoval po utkání slova Aleše Hemského server ESPN.com. „Nikdy nevím, co od něj mohu čekat, je to velmi pohotový gólman,“ podotkl na adresu Dominika Haška, jemuž dal čtyřiadvacetiletý útočník jako jediný v samostatných nájezdech branku, a Edmonton tak přerušil sedmizápasovou vítěznou sérii Detroitu.

„Pochází ze stejného města jako já. Vím, že je velmi šikovný. Nevěděl jsem, co od něj mohu čekat,“ zareagoval stejně jako Hemský i Dominik Hašek. „Koukal jsem na opakovaný záznam, odkryl jsem v bráně malou škvírku a on toho dokázal využít. Byla to velmi dobrá střela,“ pochválil brankář s číslem „39“ Hemského na stránkách Detroit Free Press.

V Čechách je Hašek hrdina

„Jsme ze stejného města. Trochu jsme se špičkovali. Je to zábava proti němu hrát. V Čechách je to hrdina,“ pochválil Hemský brankáře Rudých křídel, který stejně jako on pochází z východních Čech, v rozhovoru pro Daily Tribune.

Zatímco útočníkovi Oilers je 24 let, Dominik Hašek pomalu odchází ze zámořské scény. Když český brankář debutoval v NHL v sezóně 1990-91 v dresu Chicaga Blackhawks, Hemskému bylo sedm let. „Přes léto jsme se dost poznali, hráli spolu nějaké zápasy, ale lépe ho znám z NHL,“ poznamenal k českému forvardovi Hašek.

„Dvě třetiny prohrávat a potom na konci vyrovnat je velké povzbuzení, ale pokud hrajete doma proti Edmontonu, tak vždy myslíte na vítězství,“ litoval Hašek, který v utkání pochytal 22 střel Olejářů, ztráty bodů.

Edmonton v této sezóně již podeváté zvítězil v loterii zvané samostatné nájezdy. Jen jednou odešli svěřenci Craiga MacTavishe poraženi. 7. listopadu nestačili v trestných stříleních na Laviny z Colorada. „Nedokáži to vysvětlit, možná je to tím, že když mají hráči takový úspěch, pak jsou více v pohodě a dodá jim to sebevědomí,“ nabídl možné vysvětlení úctyhodné bilance kouč Oilers.

Reklama

Související témata: