Hlavní obsah

Mladý hokejista Birner jde spolu s Weightem do Anaheimu

Zkušený americký hokejový útočník Doug Weight se stěhuje ze St. Louis do Anaheimu výměnou za Andyho McDonalda. Spolu se stříbrným olympijským medailistou z olympijských her v Salt Lake City získal úřadující vítěz Stanley Cupu Anaheim práva i na mladého českého útočníka Michala Birnera, jenž se dosud do NHL neprosadil. Ducks navíc dostanou od St. Louis právo volby v sedmém kole příštího draftu.

Článek

Anaheim vyměnil jednoho ze svých klíčových útočníků McDonalda především proto, aby měl dostatek prostoru v platovém stropu pro vracejícího se hvězdného obránce Scotta Niedermayera. Třicetiletý Kanaďan navíc mírně zaostává za svými výkony z minulého ročníku, částečně i proto, že mu chybí jeho parťák z útoku Teemu Selänne.

Ani šestatřicetiletý Weight, vítěz Stanley Cupu z minulého roku s Carolinou, nezažívá zatím příliš vydařenou sezónu. Detroitský rodák si zatím v sezoně připsal jen 11 bodů. Bývalému hráči Edmontonu, New Yorku Rangers a Hurricanes chybí 45 bodů k dosažení magické hranice 1000 získaných bodů v NHL.

Litoměřický rodák Birner marně čeká na svůj premiérový start v NHL už tři roky od doby, co ho St. Louis získal ve čtvrtém kole draftu. Jednadvacetiletý centr, jenž má ve sbírce bronz z MS do osmnácti let z roku 2004 a jeden start v extralize za Slavii Praha z téže sezóny, působí od minulého ročníku v mužstvu Peoria Rivermen v nižší soutěži AHL. V této sezóně zaznamenal dva góly a sedm asistencí.

Reklama

Související témata: