Hlavní obsah

Hašek vychytal v nájezdech Detroitu vítězství

Český brankář Dominik Hašek pomohl v pondělním zápase NHL 27 úspěšnými zásahy k vítězství Detroitu nad Washingtonem 4:3 po samostatných nájezdech. Pardubický rodák obdržel v penaltovém rozstřelu jednu branku ze dvou pokusů Capitals, naopak hráči Red Wings proměnili všechny tři nájezdy, včetně úspěšného pokusu Jiřího Hudlera.

Článek

"Opravdu si myslím, že jsme si zasloužili oba body. Jenže důvod, proč je Detroit nejlepší v lize, je ten, že dokážou využít každou šanci, kterou dostanou," řekl po utkání trenér Washingtonu Bruce Boudreau.

Produktivní byla první útočná řada Detroitu ve složení Dacjuk, Zetterberg, Holmström, která zařídila všechny tři branky a první dva jmenovaní se trefili i v rozstřelu. "Snažil jsem se nájezd provést co nejjednodušeji, a proto jsem zvolil bekhendovou střelu," popsal svou trefu ruský technik Dacjuk, který inspiroval i Zetterberga a Hudlera, kteří rovněž úspěšně provedli bekhendové zakončení.

Hokejisté Colorada zvítězili na ledě nejslabšího týmu soutěže Los Angeles 4:2 a připsali si třetí výhru za sebou. Hráči Avalanche těžili z povedené první třetiny, kdy se dostali do tříbrankového trháku i díky gólu Jaroslava Hlinky a asistenci Milana Hejduka.

"Hráli jsme výborně v obraně. Bylo hezké sledovat práci hráčů přede mnou, kteří dokázali zblokovat spoustu střel," pochvaloval si brankář Peter Budaj, který v zápase čelil 21 střelám. Slovenský gólman poprvé kapituloval až v závěrečné třetině, když hráči Los Angeles dvěma góly snížili na rozdíl jediné branky.

Vyrovnání si však Kings nevynutili, naopak při hře bez brankáře inkasovali počtvrté a připsali si čtvrtou prohru za sebou. "Je to frustrující. Nemůžete s takovým týmem prohrávat 3:0, protože se tento stav těžko otáčí. Odvedli jsme dobrou práci při snaze vyrovnat, jenže jsme to nedotáhli," litoval brankář Kings Jason LaBarbera, který se vrátil do sestavy po osmizápasové absenci kvůli zranění.

V kvalitních výkonech pokračovala útočná formace Smyth, Stastny, Hejduk, která zařídila v souboji s Kings dvě branky včetně vítězného gólu. Toto trio nasbíralo v posledních devíti zápasech dohromady 38 kanadských bodů.

Statistiky pondělních zápasů hokejové NHL:
Detroit - Washington 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
Branky: 4. a 56. Holmström, 31. a rozhodující nájezd Zetterberg - 10. Ovečkin, 20. Schultz, 59. Sjomin. Zásahy brankářů: Hašek 30/27 - Kölzig 30/27. Diváci: 19 483.
Los Angeles - Colorado 2:4 (0:3, 0:0, 2:1)
Branky: 41. D. Brown, 45. Handzuš - 3. Smyth, 4. Hlinka, 15. Stastny (Hejduk), 59. Guite. Zásahy brankářů: LaBarbera 39/36 - Budaj 21/19. Diváci: 16 647.

Reklama